Reševalci, ki so kmalu prispeli na Štuk, kjer je potekala prireditev Prekmurska gibanica, naj bi dekle oživljali več kot pol ure, nakar so jo odpeljali v UKC Maribor.

FOTO: kps.si

V torek se je na Štuku odvila tradicionalna prireditev Kluba prekmurskih študentov Prekmurska gibanica. V sklopu prireditve so pripravili tekmovanje kdo bo prej pojedel štiri kose prekmurske gibanice. Nagrada za zmagovalca je bila mamljiva – novoletno popotovanje. Kot poroča vecer.com so na oder povabili trojico, ki je tekmovala.Tik pred koncem pa so morali igro prekiniti, saj se je ena od tekmovalk na odru zgrudila. Kot še poročajo, naj bi dekletu nemudoma priskočili na pomoč, varnostna služba pa je dekle odnesla iz dvorane. Reševalci, ki so kmalu prispeli na kraj, naj bi dekle oživljali več kot pol ure, nakar so jo odpeljali v UKC Maribor. Kot so na vecer.com izvedeli neuradno, naj bi bilo njeno zdravstveno stanje resno.

Mariborski policisti so potrdili, da kaznivega dejanja zaenkrat ne preiskujejo, so pa pri vecer.com izvedeli, da še zbirajo obvestila. Odzvali so se tudi v Klubu prekmurskih študentov, kjer so dogodek potrdili: »Prvo pomoč smo ji nudili nemudoma na kraju dogodka vse do prihoda reševalne ekipe. Uradnih podatkov iz UKC Maribor nimamo. V Klubu Prekmurskih študentov smo globoko pretreseni in v šoku. Želimo si, da bi se njeno zdravstveno stanje čim prej izboljšalo.«

»Na podlagi Zakona o pacientovih pravicah, vam zaradi varovanja osebnih podatkov pacienta, ne moremo posredovati informacij o njegovem zdravstvenem stanju, brez njegove privolitve oziroma privolitve svojcev,« so dejali v UKC Maribor.