V Društvu za zaščito živali Maribor opozarjajo, da po Štajerskem v njihovem imenu od vrat do vrat hodi neznan prevarant in prosi za denarne donacije.

Na Facebook strani Društva za zaščito živali Maribor opozarjajo na prevaro, saj se ponovno srečujejo s tem, da človek pobira denar od vrat do vrat v imenu živali. “Spet nas obveščate (in hvala vam), da v zadnjem času hodi naokoli in pobira denar za živali, spet isti človek. Spet od vrat do vrat po blokovskih naseljih, tokrat nas obveščate le iz različnih lokacij Maribora. Ima mapo in fotografije psov, ki jim “pomaga”. Pove, da je za društvo za pomoč živalim. Okoli vratu ima celo na traku neko izkaznico,” pojasnjujejo, da denar spravi v žep.

“Mi pa sploh ne delujemo tako. In ta denar ne gre za živali. Ta človek ne pomaga živalim. Ko rabimo hrano zanjo prosimo. Ko rabimo denar, zanj prosimo.”

V društvu so že podali prijavo na policijo ob tem pa opozarjajo, da ne dajajte denarja za živali nekomu, ki ga pobira od vrat do vrat: “Mi pa sploh ne delujemo tako. In ta denar ne gre za živali. Ta človek ne pomaga živalim. Ko rabimo hrano zanjo prosimo. Ko rabimo denar, zanj prosimo. Donacija nam se opravi na transparenten in korekten način (nakazilo na naš TRR, SMS donacija, blagajniški prejemek, izdamo račun za naše izdelke in za licitacije..). To veste vsi, ki nam pomagate ali še nam boste.”

Nekdo se okorišča na račun živali

Počutijo se nemočne, hkrati pa povedo, da dajejo ljudje denar moškemu, s temi zneski pa bi sami poplačali veliko stroškov, ki jih pestijo. “Gre za to, da se nekdo okorišča na njihov račun. Živali pa od tega nimajo nič.”

Bodite pozorni

Opišejo, da gre za moškega višje rasti, srednje fit postave, poznih let, urejenega videza, opremljenega z mapo. Obnaša se zelo prijazno in je fino pogovorljiv. Lahko ima tudi očala. Navadno ima šilt kapo in nek trak okoli vratu.
Ob koncu pozivajo: “Bodite pozorni. Če imate kakšne informacije, izkušnje ali ste donirali pa nam, prosimo, posredujte info@dzzz-mb.si.”

‼️NUJNO OPOZORILO ‼️SPET ČLOVEK POBIRA DENAR OD VRAT DO VRAT V IMENU ŽIVALI. ‼️
Spet nas obveščate (in hvala vam), da v…

Objavil/a Društvo za zaščito živali Maribor dne Nedelja, 13. september 2020