V Mariboru, tako svari Društvo za zaščito živali Maribor, naj bi moški z mapo in fotografijami obiskoval ljudi.

Društvo za zaščito živali Maribor na socialnem omrežju svari pred goljufom, ki v njihovem imenu v mestu pobira donacije.

Ob predstaviti pokaže tudi kartico

Kot so zapisali, pozivajo tiste, ki »ste se ‘ujeli v past pobiranja donacij v našem imenu”, ker gre za goljufijo, potrebujejo priče/oškodovance. Gospod naj bi, navajajo, hodil in zbiral naokoli denar zmeraj sam, v rokah pa nosi mapo in fotografije psov (enega kaže slepega). »Je višje postave, star okoli 60 let, urejen, včasih ima šilt kapo, lahko tudi očala, pokaže tudi kartico,« so zapisali. Nekateri so že poročali tudi o tem, da se »moški dela, kot da vas pozna«, medtem ko naj bi ob donaciji dajal tudi »zdravilne tigrove obliže«.

“]

Oglasite se jim s sporočilom ali po elektronski pošti

Po njihovem prepričanju pa bi se lahko ta moški okoriščal tudi v drugih krajih, kar sicer ne vedo. »Prosimo za informacije, saj ti njegovi obhodi trajajo sicer s presledki že nekaj časa,« še opozarjajo in ljudi, ki so že donirali, naprošajo, da se jim oglasijo v zasebnem sporočilu ali jim pišejo na elektronski naslov info@dzzz-mb.si. »Le z vašo pomočjo lahko preprečimo izkoriščanje ljudi pod pretvezo ljubezni do živali,« so zaključili.