Na športnem letališču v Skokah konec maja ponovno letalska prireditev AEROS.

FOTO: AEROS Air show

Po lanski uspešno izvedeni letalski prireditvi AEROS, se tudi letos na športnem letališču v Skokah ponovno obeta poslastica za ljubitelje letalstva, akrobacij in tudi adrenalina ter zabave, ki je primerna za vse generacije. Prireditev, ki jo pripravljajo v soorganizaciji Letalske zveze Slovenije, Mestne občine Maribor ter občini Hoče-Slivnica ter Miklavž na Dravskem polju, partnerji dogodka pa bodo AOPA Slovenije, Letalski center Maribor in Aerodrom Maribor, bo v soboto, 18. in nedeljo, 19. maja. Nastopajoči bodo iz Hrvaške, Madžarske, Srbije, Slovaške, Češke, Italije, Avstrije in Slovenije.

Čezmejno povezovanje letalcev različnih dežel

Kot je povedal organizator dogodka Andrej Gregorič, je cilji prireditve postaviti Maribor in eros, mitinigSlovenijo na zemljevid največjih letalskih dogodkov v južni Evropi. »Obenem želimo gospodarsko izkoristiti infrastrukturo Letališča Maribor in Letalskega centra Maribor ter vključiti malo gospodarstvo v hitro se razvijajočo in donosno letalsko panogo. S tem tudi promoviramo turistični potencial mesta in okolice ter pospešiti t. i. letalski turizem,« je pojasnil Gregorič in dodal, da se na dogodku med drugim tudi čezmejno povezujejo letalci iz različnih dežel ter se seznanjajo z novostmi, novo tehnologijo, trendi ter vizijami v letalstvu.

Na ogled tudi letalski oldtimerji

V soboto in nedeljo si bo moč v okviru Air Showa moč ogledati letalski program vojaških letal in helikopterjev, sodelovale bodo letalske akrobatske skupine, akrobatski posamezniki, jadralna in ultralahka letala ter padalci. Na ogled bodo tudi letalski oldtimerji in razstava več letal na tleh.

Tudi poleteti z letali in helikopterjem

Ob vseh vragolijah v zraku pa bodo organizatorji poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program. Na ogled bo namreč sejem letal (motorna, jadralna, turboprop, ultra lahka), na razstavnem prostoru pa si bo moč ogledati  vojaška in športna letala ter letalske oldtimerje. »Obiskovalci bodo v soboto med 9. in 17. uro imeli možnost poleteti z letali in helikopterjem ter se udeležiti predavanj z letalsko vsebino,« je sklenil Gregoričič.