Družina očeta in dveh sinov, ki jih je zapustila mati, potrebuje pomoč. Sinova stara 13 in 8 let potrebujeta šolske učbenike, veseli bodo tudi hrane in higienskih pripomočkov.

Očeta z dvema osnovnošolskima sinovoma je zapustila mati, ki jih je izredno psihično izčrpala. Pred tremi meseci je dokončno spakirala stvari, poklicala taksi in odšla brez pozdrava, medtem ko sta se otroka igrala pred hišo.

Že pred tem je večkrat grozila s svojim odhodom, tudi za nekaj časa izginila in se znova vrnila. Po pripovedovanju sosedov za otroke ni skrbela – nikoli jim ni skuhala, ves čas bi naj bila utrujena, vedno pa je imela dovolj energije za kave v gostinskih lokalih: »Ni bila mama, otroka sta bila ves čas živčna in sta svoj čas v glavnem preživljala zunaj, da nista rabila biti z njo.«

Oče se trudi, a življenjski stroški so visoki

Za očeta pravijo, da je priden in deloven, denar za družino je služil sam in za otroke tudi lepo skrbi. Na začetku je socialna služba sicer stopila na stran matere, a so pristojni kmalu ugotovili, da je situacija drugačna – mati je namreč dobila zadolžitev, da mora v enem mesecu vsak teden po otroka, a je v vsem času ni bilo niti enkrat na spregled. Oče bo sedaj najverjetneje dobil polno skrbništvo.

Otroka, stara 13 in 8 let, potrebujeta učbenike za novo šolsko leto, zelo veseli bodo tudi hrane ali higienskih pripomočkov. Tako bi očetu ostalo več denarja za plačilo položnic – zaradi nekaterih neplačanih stroškov se je znašel v manjših dolgovih; v kolikor bi želeli lahko družini pomagate tudi z denarnim prispevkom ali s plačilom položnic. Gospod bi prav tako potreboval mehanika, saj mu več ne deluje avto, s katerim se je vsak dan lahko vozil na delo.

Za več informacij lahko na Facebooku kontaktirate Barbaro Brucci, ali ji pišete na e-mail: brucy.bb@gmail.com. V kolikor je mogoče, Vas prijazno naprošajo tudi, da pripeljete stvari do Tezna, do OŠ Slave Klavore.