V začetku meseca je iz neznanega vzroka zagorelo v hiši v Morju pri Framu. Kljub takojšnji intervenciji gasilcev je družina v trenutku ostala brez doma in vseh življenskih potrebščin. Hiša je v stanju, ki ne dopušča obnove, požar je v celoti uničil zgornjo etažo in ostrešje, uničeno je tudi pritličje.

V noči iz 2. na 3. maj je iz neznanega vzroka zagorelo v hiši v Morju pri Framu, Cesta na Bukovec 70, v kateri prebiva družina Mulec, oče Robert, žena Tanja in 9 letna hči Vanesa, ki obiskuje 3. razred OŠ Fram. Kljub takojšnji intervenciji gasilcev je družina v trenutku ostala brez doma in vseh življenskih potrebščin. Hiša je v stanju, ki ne dopušča obnove, požar je v celoti uničil zgornjo etažo in ostrešje, uničeno je tudi pritličje.

“Robert Mulec je izgubil vso opremo za svojo pred kratkim prijavljeno obrt, za katero se je družina kar nekaj let marsičemu odpovedala. Socialni položaj družine je samo z dohodki žene Tanje preskromen za pokritje osnovnih življenskih potrebščin in jim ne omogoča ponovno postavitev na noge in izgradnjo novega doma. Družina trenutno živi pri sosedu, sorodniku, ki jim je takoj priskočil na pomoč, da imajo kje bivati. Nekdanji dom bo potrebno porušiti, pri zbiranju denarja za vsa dela pa se močno zatika, zato smo se odločili, da družini Mulec priskočimo na pomoč,” so zapisali pri RKS KO Fram, kjer so se odločili, da družini priskočijo na pomoč.

Zbrana sredstva za nakup materiala in izgradnjo novega doma

Pri RKS – OZ Maribor so z njihovo pomočjo odprli podkonto na TRR za pomoč družini :

TRR št. 0451 5000 0397 432 – sklic 50780 pri Novi KBM- pomoč družini Mulec

Zbrana sredstva bodo pregledno vodena in uporabljena samo za namene nakupa materiala ali del za izgradnjo novega doma, četudi majhnega in skromnega, samo, da bo družina imela dom. “Če ste pripravljeni in lahko prispevate kakršnakoli sredstva za pomoč obupani družini, vam bomo mi, predvsem pa člani družine, Robert, Tanja in Vanesa neizmerno hvaležni.
Upamo, da bomo tudi z vašo pomočjo zbrali dovolj sredstev, da bo družina z lastnim delom in pomočjo prijateljev ter obrtnikov morda že letos zaživela v svojem tako zaželjenem domu, kar jim vsi iz srca želimo,” so zapisali  pri RKS KO Fram.

Več informacij je na voljo pri predsednici Sonji Tišič /sonjatisic@gmail.com tel. 041 564 798 Fram, 12.5.2020