Že dan po požaru so združili moči in čistili prostore, sedaj se pomoč nadaljuje. Pred vrati je dobrodelni koncert v Rokaju na katerem bodo zbirali prostovoljne prispevke za obnovo vrtca.

Pred dvema tednoma smo poročali o požaru, ki je izbruhnil v Waldorfskem vrtcu na Studencih. Na delu je bilo več kot 100 gasilcev, ki so požar uspeli umiriti šele po nekaj urah. Že dan po požaru, so starši otrok, ki obiskujejo omenjen vrtec, skupaj z zaposlenimi združili moči in čistili prostore ter iz njih odnašali opremo, ki je ostala cela. Le-to so namestili v prostor Waldorfske šole, kjer so začasno uredili varstvo otrok.

Govorili smo z Urošom Šprahom, ki se je odločil, da v pomoč vrtcu, katerega obiskujeta njegova dva otroka, organizira dobrodelni koncert. »Vsi, ki imamo možnost pomagati in vplivati na ljudi, pomagamo kolikor se le da.« Šprah je sicer lastnik lokala Rokaj, kjer se bo omenjen koncert odvil že prihodnji konec tedna. Priznal nam je, da je bila organizacija precejšen zalogaj, saj je čas dopustov, a k sreči se je po tem, ko je objavil zapis na družabnih omrežjih, odzvalo kar nekaj bandov, ki so želeli priskočiti na pomoč.

Namesto vstopnine dobrodelni prispevki

V petek, 26. julija, bodo tako dobrodelno nastopili Joe & The Rhythm boys, Spotless Minds, Meter ograje in Pozabljeni junaki. Galerija zvoka – Miran Hercog, ki bo ozvočeval dogodek, se je prav tako odpovedal honorarju, oz. bo svoj honorar daroval obnovi vrtca, svoj delež bodo prispevali tudi nekateri dobavitelji pijač. »Vstop bo prost, se pa bodo pobirali dobrodelni prispevki, zamislil sem si tudi, da bo od vsake prodane pijače 10 odstotkov doniral lokal.«. Dobrodelni dogodek se bo pričel ob 19. uri in predvidoma trajal do polnoči.

»Veselim se koncerta, dogovoril se nisem le še za hrano, v kolikor bi bil kdo pripravljen kaj donirati, vse ostalo je pripravljeno in upam, da bomo zbrali čim več sredstev za naš vrtec,« ob koncu pove Šprah.

Pomoč bodo zbirali tudi na Ptuju

Ptujski dobrodelni vegetarijanski bazar se bo tokrat na Ptuju odvil že devetič. V okolju kavarne MuziKafe se boste tako lahko družili ob pestrih in okusnih vegetarijanskih in veganskih jedeh. Tokrat bodo prostovoljne prispevke, kot so zapisali, namenili Waldorfskemu vrtcu Studenček iz Maribora.

Več o dogodku najdete TUKAJ.