Rovi pod Ptujskim gradom so vedno burili domišljijo prebivalcev in obiskovalcev Ptuja. Ali res vodijo do Borla in Vurberka? Kaj dejansko se dogaja v rovih pod ptujskim gradom? Kaj dela v rovu Orfejev spomenik? Baje so noter ene vinske degustacije v temi?

Foto: Facebook Skriti Ptuj

Rovi pod Ptujskim gradom so vedno burili domišljijo prebivalcev in obiskovalcev Ptuja. Ali res vodijo do Borla in Vurberka?
Kaj dejansko se dogaja v rovih pod ptujskim gradom? Kaj dela v rovu Orfejev spomenik? Baje so noter ene vinske degustacije v temi?

“Vsako soboto ob 14:00 preko vodenih ogledov odstiramo tančico skrivnosti, ki je prekrila rove. V soju luči vas popeljemo skozi ptujsko podzemlje. Bomo razkrili vse? Ne vemo. Lahko pa pridete in preverite.Sprehodili se bomo skozi vse rove, predstavili njihovo zgodovino, pokazali, kaj rovi skrivajo in delili par skrivnosti, do katerih smo se dokopali do sedaj,” vabijo organizatorji Zavod TuRA Ptuj.

Kdaj, kje in še kaj

Začetek vodenja: 14:00
Prijava: Prijava za ogled ni potrebna. Pričetek točno ob 14:00
Vstopnina: priporočena donacija 3€.

Zbirno mesto: Vhod pred rovom (nasproti vhoda bivše vojašnice).  Parkirate lahko na parkirišču pod gradom in se odpravite v smeri Dominikanskega samostana.

Obvestilo: v rovu je konstantna temperatura 13 stopinj, zato se temu primerno oblečite. V skladu z navodili NIJZ je potrebna uporaba mask.