3°C
,

Počivalšek s pooblastilom za podpis pogodbe z Magno, Marinček želi izničiti OVS

12.10.2017 ob 12:48 12.10.2017 ob 16:35
Ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku je vlada prižgala zeleno luč za podpis pogodbe o izvedbi strateške investicije z investitorjem Magna Steyr ter Občino Hoče-Slivnica.

Ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku je vlada prižgala zeleno luč za podpis pogodbe o izvedbi strateške investicije z investitorjem Magna Steyr ter Občino Hoče-Slivnica. Pogodba opredeljuje finančno podporo, ki jo bo država namenila Magni za investicijo, katere prva faza je vredna slabih 150 milijonov evrov.

Pogodbo bosta strani na mariborskem letališču podpisali kmalu

“Minister Počivalšek dobil pooblastilo za podpis pogodbe o izvedbi strateške investicije z Občino Hoče-Slivnica in investitorjem Magna Steyr,” so prek spletnega družbenega omrežja Twitter sporočili iz vlade. Vlada je na seji odločala o besedilu pogodbe o finančni podpori države družbi Magna za investicijo v občini Hoče-Slivnica. Pogodbo bosta strani na mariborskem letališču predvidoma podpisali v torek, so zapisali na STA.

Vlada je Magni Steyr marca sklenila dodeliti 18,61 milijona evrov finančne spodbude. Naložba v prvo fazo investicije, to je v lakirnico, je ocenjena na 146,4 milijona evrov in naj bi ustvarila nekaj več kot 400 delovnih mest. V drugi fazi naj bi se odprlo še okoli 1500 delovnih mest, s čimer je izpolnjen pogoj najmanj 1000 delovnih mest za podelitev spodbude za strateško investicijo.

Pripravljalna dela so se na terenu že začela

Pogodbo bosta strani, ki bosta opredelili tudi vse doslej dogovorjene zaveze, ki jih mora Magna izpolniti v tej investiciji, podpisali po tem, ko je Magna po nemalo zapletih nedavno pridobila pravnomočno okoljevarstveno soglasje za gradnjo lakirnice. Ta predstavlja enega ključnih elementov gradbenega dovoljenja. Pripravljalna dela so se na terenu že začela.

Očitno ne bo šlo zlahka, Marinček na ministrstvo za okolje in prostor vložil predlog za izrek ničnosti za OVS

Gorazd Marinček, predsednik Slovenskega E-foruma, naj bi na ministrstvo za okolje in prostor vložil predlog za izrek ničnosti po 279. členu Zakona o upravnem postopku (ZUP), in sicer za okoljevarstveno soglasje, ki ga je izdala Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) – za Magno Steyr, in predlog za obnovo postopka po 260. členu Zakona o upravnem postopku za isto okoljevarstveno soglasje (Arso) ter predlog za odpravo in razveljavitev tega okoljevarstvenega soglasja, poroča Požarreport. Naj bi šlo predvsem za kršitev 69. člena Zakona o vodah, ki na tem območju prepoveduje kakršno koli gradnjo industrijskih objektov, ki imajo opravka z nevarnimi snovmi.

O vložitvi obeh predlogov naj bi Gorazd Marinček še danes seznanil tudi medije in širšo javnost, so zapisali na Požarreportu. Če ministrstvo za okolje zavrne oba predloga, je najprej možna pritožba na upravno sodišče, kasneje pa še na vrhovno in ustavno sodišče.

Počivalšek: “Vsak ima pravico, da se pritoži”

Po zelo zanesljivih informacijah Požarreporta, naj bi na upravno sodišče že prispela prva tožba zoper vladno Direkcijo za vode in Arso zaradi izdaje spornega vodnega in okoljskega soglasja, kjer je prišlo do očitne kršitve že omenjenega 69. člena Zakona o vodah.

Počivalšek se glede tega ne vznemirja. “Okoljevarstveno soglasje je pravnomočno. Vsak ima pravico, da se pritoži, organ, na katerega se je pritožil, pa bo zadevo obravnaval. Mi se ukvarjamo s tem, kako bomo investicijo izvedli,” je komentiral navedbe.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

FOTO: Srbska različica McDonaldsa v centru Maribora odprla novo restavracijo

Konec tedna je v Mariboru svoja vrata odprla nova restavracija s hitro prehrano, Burger Plus.

Zapustil nas je znan mariborski frizer

Maribor pretresla smrt znanega mariborskega podjetnika.

V 49. letu starosti je umrl igralec Jernej Šugman

Letošnji december prinaša resnično šokantne in tragične zgodbe. Iz Drame Ljubljana so sporočil...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

ANKETA: To so finalisti v izboru za junaka mesta Maribor

V uredništvu osrednjega mariborskega spletnega medija smo se odločili, da bomo mesec december posv...

VIDEO: Tako izgleda Ilka kot risana junakinja

Mariborčanka Ilka Štuhec je posodila svoj glas animirani super junakinji v televizijskem oglasu.

FOTO: Ta prometna nesreča zaprla cesto, voznica hudo poškodovana

Kot smo že poročali se je dopoldne zgodila prometna nesreča.