S PU Maribor so sporočili, da se je danes v Mariboru zbralo okrog sto protestnikov. Policisti so zbrane opozarjali na kršenje odloka o začasni prepovedi zbiranja na javnih mestih. 19 oseb opozoril ni upoštevalo, zato so policisti njihove podatke predali inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata.

FOTO: Marko Pigac/MP Produkcija

Danes so mariborski policisti izvajali naloge javne varnosti na dveh protestnih shodih, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V Slovenski Bistrici se je zbralo 15 protestnikov

V Slovenski Bistrici se je po podatkih policije zbralo 15 ljudi. Prisotni policisti so zbrane opozorili, da kršijo Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v RS ter prepovedi gibanja izven občin, ki so ga upoštevali in se mirno razšli.

Policija naštela sto protestnikov

Na protestu v Mariboru se je po štetju mariborske policije zbralo okrog 100 ljudi. Tudi tam zbrane so policisti opozorili na kršenje odloka.

Nekateri opozorila niso upoštevali, zato so policisti izvedli postopke ugotavljanja njihove identitete. Ti podatki (za 19 oseb) so bili predani inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata, pristojnim za izvedbo prekrškovnega postopka v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih, ki so bili tudi na kraju.

Nekateri opozorila niso upoštevali, zato so policisti izvedli postopke ugotavljanja njihove identitete. Ti podatki (za 19 oseb) so bili predani inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata, pristojnim za izvedbo prekrškovnega postopka v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih, ki so bili tudi na kraju. Drugih ukrepov v povezavi s protestom policija ne beleži.