Legenda veleva, da za Martinovo postrežemo pečeno gos, tradicija pa izhaja iz zgodbe o svetem Martinu, ki je bil tako skromen, da nikakor ni želel izstopati, kaj šele prevzemati pomembnih nalog. Ko mu je bilo sporočeno, da se mu zaradi skromnosti, dobrote in izjemne priljubljenosti med ljudmi obeta škofovska služba, se je skril med gosi – neuspešno, saj so ga z gaganjem izdale, za »kazen« pa si jih ob vsakem Martinovem prazniku privoščimo ob spremljavi novega vina.

Če želite ob letošnjem Martinovem prijetno presenetiti svoje domače ter pripraviti tako jesensko pojedino, ki se je boste spominjali še dolgo, namesto perutnine raje izberite mesnine Kmetijske zadruge Rače. Kaj priporočajo? Prekajene krvavice, kašnice in pečenice, pristne jedi, ki so v slovensko tradicijo vtkane še veliko bolj kot gosi iz legende.

V zadnjih letih namesto gosi postajata priljubljeni tudi raca in pečena kokoš, a če želite ob letošnjem Martinovem prijetno presenetiti svoje domače ter pripraviti tako jesensko pojedino, ki se je boste spominjali še dolgo, namesto perutnine raje izberite mesnine Kmetijske zadruge Rače.

Okusi naših dedkov in babic

Kaj priporočajo? Prekajene krvavice, kašnice in pečenice, pristne jedi, ki so v slovensko tradicijo vtkane še veliko bolj kot gosi iz legende. V KZ Rače nam zaupajo, da prav vsako od teh mesnin pripravljajo po tradicionalni recepturi, ki vas bo gotovo spomnila na kuhinjo vaših dedkov in babic.

Vabljeni, da letošnjo Martinovo pojedino začinite s tradicionalnimi mesninami – prekajenimi krvavicami, kašnicami in pečenicami. Naj na krožniku ne bodo le gos, raca ali kokoš!

Nekoliko hladnejši dnevi, ki se nam obetajo, namreč prav kličejo po bogatih jesenskih obrokih, ki so sestavljeni iz krepke domače zelenjave ter kakovostnih mesnih izdelkov – prav kakovost je najmočnejši adut Kmetijske zadruge Rače, ki prav v vsakem letnem času predstavi nagrajenega favorita.

Če smo v poletnih mesecih piknike osvajali z njihovim zorjenim T-bone stakeom, prejemnikom zlate nagrade kmetijskega sejma AGRA, bomo jesenske pojedine z Martinovo na čelu nadgradili s tradicionalnimi prekajenimi krvavicami, kašnicami in pečenicami.

Če smo v poletnih mesecih piknike osvajali z njihovim zorjenim T-bone stakeom, prejemnikom zlate nagrade kmetijskega sejma AGRA, bomo jesenske pojedine z Martinovo na čelu nadgradili s tradicionalnimi prekajenimi krvavicami, kašnicami in pečenicami. Uspeh pojedine zagotovljen, lakota po še pa tudi.