Pernica

Oskrba na daljavo s pomočjo napredne tehnologije starejšim, invalidom ali bolnikom dovoljuje, da več časa ostanejo v domačem okolju in so obenem samostojnejši, medtem ko njihovim svojcem precej olajša skrb. Pa se zanjo odločajo? Preverili smo pri občinah, ki so E-oskrbo svojim občanom subvencionirale.

Gabrijel Toplak3 dnevi

Praznični četrtek je na blagoslov, ki ga pripravlja Konjeniški klub Pernica, privabil veliko število konjerejcev in ostalih ljubiteljev konj.

Uredništvo1 mesec

»Od njive do krožnika,« je vodilo Kmetije Ropič iz Pernice, ki vzreja pristne slovenske prašiče, sama prideluje krmo zanje in kot končne izdelke ponuja vrhunske mesnine. Zaradi bolezni in različnih afer z mesom, ki zadnja leta povzročajo preglavice, je prav zaključena reja odgovor na strahove, povezane s prihodnostjo zdrave slovenske mesne industrije.

Jerneja Potočnik2 meseca

Karl Vogrinčič iz Pernice se s čebelarstvom ukvarja že 50 let, z apiterapijo pa zadnjih 15 let. Čebele želi razumeti na kozmični način, občuduje dela dr. Filipa Terča, ki je bil začetnik sodobne apiterapije na naših tleh.

Tjaša Lešnik4 meseci

Infrastrukturna ministrica je danes po obisku Šentilja, Pesnice in na koncu še Maribora, tudi poudarila, da država nima pravne podlage, da na cesti H2 zahteva vinjeto.

Gabrijel Toplak4 meseci

Mažoretna in twirling skupina iz Pernice, ki beleži izjemne uspehe na tekmovanjih, 15. septembra organizira veliki dobrodelni koncert v Jakobskem dolu. Nastopili bodo številni znani slovenski glasbeniki.

Uredništvo5 mesecev