Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, ki so včeraj podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper moškega, ki ga sumijo poskusa umora sodnice Daniele Ružič, so danes spregovorili o podrobnostih napada in samem napadalcu.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so včeraj podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper moškega, ki ga sumijo poskusa umora sodnice Daniele Ružič, danes pa spregovorili o njihovih ugotovitvah.

Tiskovna konferenca PU Maribor – poskus umora

Gepostet von Maribor24.si am Mittwoch, 26. Juni 2019

Imajo že zbrane dokaze, da gre za partnerja 

Po današnji izjavi za javnost so pojasnili več podrobnosti o poskusu umora na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru. Motiv storilca za napad je bil osebne narave, je danes potrdil Andrej Kolbl, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor. Kot je pojasnil, je policija še vedno zavezana varovati osebne podatke, zato celotnega imena storilca niso podali. Na policiji so dobili nalog za preiskavo hiše, pridobili so izpis mobilnega telefona in storilcu že odvzeli osebni avtomobil.

Obiskoval naj bi jo v bolnišnici

Predmeta, s katerim jo je storilec pretepel, kljub intenzivnem iskanju še niso našli. Daniela Ružič je še vedno na zdravljenju v UKC Maribor, a s policisti še vedno sodeluje. Kot so nam zaupali kriminalisti, napad na oškodovanko ni bil naročen; osumljenec jo je poškodoval lastnoročno. Sodnice trenutno ne varujejo, so pa policisti že predlagali prepoved približevanja storilca. Najverjetneje gre tako za partnerja sodnice, ki so ga prijeli pred dnevi. V oči pa bode dejstvo, da jo je prav storilec, torej najverjetneje njen partner, ki so ga pred dnevi že odvedli na zaslišanje, večkrat obiskal v bolnišnici.

In motiv? S tem ko je oškodovanka dejala, da se bo dokončno izselila in od storilca zahtevala finančna sredstva iz skupnega razmerja, se je slednji odločil ukrepati s povračilom.

Spomnimo …

Neznanec je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja poskusa umora s tem, ko je 16. junija 2019 ponoči v stanovanjsko hišo v Pekrah hudo telesno poškodoval sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru.