Videti je bilo, da je otvoritev tik pred vrati, a so se nato stvari žal zapletle. Napake še niso odpravljene, a dela potekajo. V teh dneh je bilo opravljeno tudi vzorčenje vode.

Pred tednom dni smo poročali, da so srednji bazen v Pristanu končno napolnili. Videti je bilo, da je otvoritev tik pred vrati, a so se nato stvari žal zapletle. Kmalu je bilo jasno, da je bazen na nekaterih mestih začel puščati. Kljub temu, pa nam je direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar optimistično dejal, da gre vse po planu in da je odprtje kljub manjšim težavam, predvideno v sredini decembra. Danes, dva dni pred datumom, ko je bilo planirano odprtje, je jasno, da tega letos zagotovo še ne bo.

Pri Mežnarju smo preverili kakšno je trenutno stanje. Povedal nam je, da napake žal še niso odpravljene, a dela intenzivno potekajo. V teh dneh je bilo opravljeno tudi vzorčenje vode, rezultati pa zaenkrat še niso znani. Prav tako še zaenkrat nimajo dovoljenja. Na vprašanje kdaj bo otvoritev bazena, nismo dobili konkretnega odgovora. »Ni znano,« nam je kratko in jedrnato dejal.

Bazen odprt, ko bo varen za meščane

»Zelo nesrečno, to traja neverjetno dolgo,« je dejal župan na kavi z novinarji ob tem in poudaril, da je njegova ekipa prišla že v utečeno stanje, dela so bila že v teku, izvajalci so bili izbrani. »Ko nekaj gre narobe gre, dejansko so pomanjkljivosti, ki so na strani izvajalca. Bazen bomo odprli, ko bo deloval in bo varen za meščane.«