Mestna občina Maribor naj bi v pol leta uspela čez vrata zgolj nabiti deske in prostor je, ugotavljajo, dobil podobo gradbišča.

Foto: Facebook

Potem ko so se neznanci februarja letos znesli nad poslansko pisarno in prostori lokalnega odbora Levice v Vetrinjski ulici v Mariboru, po pol leta od napada, ugotavljajo v omenjeni stranki, stanje ostaja nespremenjeno. Takrat so, spomnimo, najverjetneje z granitnimi kockami, lahko tudi z drugim orodjem, poškodovali izložbeno okno in vrata pisarne.

»Zadeve v interesu župana lahko uredijo nemudoma«

Kot so zapisali na socialnem omrežju, je prišlo do napada med 23 in 24. februarjem. »Ponoči razbita vrata. Kmalu bo pol leta, vendar Mestni občini Maribor do sedaj ni uspelo odpraviti posledic napada na prostore Levice v Mariboru. Zavedamo se, da postopek javnega naročila zahteva svoj čas, hkrati pa vidimo, da se zadeve v interesu župana Aleksandra Saša Arsenoviča lahko uredijo nemudoma. Mestna občina Maribor je po kazni, ki jo je prejel župan za napačno parkiranje skuterja, nemudoma uredila parkirišče za motorna kolesa,« so zapisali.

Ne vidijo razlogov za odpravo posledic napada

Po njihovih navedbah državni zbor prav tako redno plačuje najemnino za prostor, zato ni nobenega razloga za odpravo posledic napada. »Mestna občina Maribor je v pol leta uspela čez vrata zgolj nabiti deske. Prostor je tako dobil podobo gradbišča, zato smo jih sami polepšali,« so zaključili.

Ugotovljene tudi nekatere druge napake

Iz občinske službe za odnose z javnostmi odgovarjajo: »O predvideni sanaciji poškodb stekla, ki so posledica vandalizma, so se ugotovile tudi nekatere druge napake v skupnih delih stavbe, ki jih Mestna občina Maribor, kot etažni lastnik, rešuje skupaj z upravnikom stavbe.«