Konkretnega programa nimajo, saj ga po besedah predsednika liste, ne želijo sestavljati za štirimi stenami in nato predstaviti kot kup papirja, temveč delovati z ljudmi.

»Lista mladih. Povezujemo« je danes predstavila svojega kandidata za župana, sicer predsednika liste, Matica Matjašiča. Na novinarsko konferenco, ki je danes potekala na Studenški brvi, je prišel s kovčkom, ki po njegovem mnenju simbolično prikazuje kakšno je stanje v mestu. »Vsi vemo, da se situacija glede izseljevanja slabša. Statistika zadnjih pet let kaže, da se vsako leto več kot 1100 prebivalcev Maribora odseli v tujino. In ta številka se vsako leto še povečuje.«

Odpravili se bodo po kritičnih točkah v mestu

Matjašič opozarja, da imajo mladi v mestu le dve poti: »Ali spakiramo kovčke in gremo s tega mesta, ali pa se postavimo za sebe, se združimo. Dovolj je miselnosti, da je mladim vseeno.« Ker bi radi aktivno sodelovali o prihodnosti mesta so se povezali in v sedmih dneh zbrali zadostno število overjenih podpisov.

Konkretnega programa nimajo, saj ga po besedah predsednika liste, ne želijo sestavljati za štirimi stenami in nato predstaviti kot kup papirja, temveč delovati z ljudmi. V prihodnjih tednih se bodo odpravili po kritičnih točkah v mestu in dali ljudem možnost, da povedo svoje želje. »Namen župana ni da dela vse sam, temveč povezuje sektorje, ki delujejo,« poudarja kandidat za župana.

Poziv političnim akterjem

»Dejstvo je, da nas je večina nezadovoljnih, kar se kaže v 15 kandidatih za župana mesta. To gre v prid aktualnemu in staremu županu. Mladi miselnost, da so volitve že odločene, zavračamo,« še pove in hkrati javno pozval vse politične akterje  v mestu: »Poenotimo se okoli enega kandidata ali kandidatke, ki bo interese mesta dal pred lastne. Javno pozivamo vse stranke, ki so ali še bodo napovedale kandidature, da razmislijo o naši pobudi in nam svojo odločitev ali so pripravljeni stopiti skupaj za Maribor, sporočijo do jutri, 12. oktobra, do 12. ure.« V kolikor se bodo uspeli poenotiti so pripravljeni umakniti kandidata za župna in enako pričakujejo od ostalih strank oz. kandidatov.