Po tem, ko so napolnili bazen, so ugotovili, da je na nekaterih mestih začel puščati. Težava naj bi se odpravljala, še vedno pa ni znan datum meritev vode.

V jutranjih urah smo poročali, da je srednji bazen v Pristanu napolnjen, potrebne so le še analize vode. Včeraj smo govorili z direktorjem Športnih objektov Maribor Tadejem Mežnarjem, ki nam je dejal, da je vse nared in da naj bi bazen otvorili predvidoma 15. decembra. Danes pa smo prejeli informacijo, da naj bi se pojavile težave, bazen naj bi namreč puščal.

Za pojasnila smo se obrnili na Dejana Radovanoviča, direktorja Darrtech d.o.o., ki je izvajalec bazenske tehnike v Pristanu. Na vprašanje ali vse poteka brez težav, nam ni želel podati odgovora. O napakah ni bil seznanjen niti vodja kopališča Pristan Matej Pungartnik, ki nam je dejal: »Nisem bil seznanjen, da bi bilo karkoli narobe z bazenom. Nadzorni je zagotovil, da gre vse po planu.«

Ponovno smo kontaktirali  Mežnarja, ki nam je informacijo o napaki potrdil: »Drži. Ko smo napolnili bazen smo ugotovili, da je na nekaterih mestih začelo puščati. Težava se odpravlja, izvajalec odpravlja napako, tako da gre vse po planu. Čakamo še uporabno dovoljenje a kot sem že dejal, je odprtje predvideno v sredini decembra.« Praznjenje bazena zaradi težav naj ne bi bilo potrebno, saj gre za težave, ki se jih da urediti brez tega.

Kdaj bo opravljena analiza vode še ni znano, točnega termina namreč še nimajo, kljub temu pa Mežnar zagotovi, da bo vse opravljeno pravočasno.