Sodišče je odločilo, da bo mariborsko komunalno podjetje Nigrad plačalo visoko ceno za nezakonita odpuščanja iz leta 2017.

Po poročanju Večera, bo Nigrad kadrovska čistka iz leta 2017 stala veliko. Nigrad, mariborsko komunalno podjetje je dolžno ponovno zaposliti Dolamiča in Dubravico in obračunati plače in regres za čas nezakonitega prenehanja delovnega razmerja. Zaenkrat še ni znano kakšno ceno bo Nigrad moral plačati, naj bi pa znesek bil okoli 250.000 evrov.

Prekinitev delovnega razmerja

V začetku leta 2017 sta bila Dolamič in Dubravica del širše kadrovske čistke, ko je prišlo do prekinitve delovnega razmerja s tajnico Tino Kavčič, bivšega direktorja Vladimirja Krajcerja in vodjo službe za stike z javnostjo Dejana Pukšiča. Naštete je odpustil tedanji direktor Marko Plečko.

Zloraba Instituta redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi

Odpuščene je v podjetje pripeljal nekdanji direktor Marko Žula, iz tega razloga pa jih je Nigrad tudi odpustil in s tem zlorabil institut redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga. Vsem je bila izplačana odškodnina, Pukšič in Kavčičeva so zaposlili nazaj, Krajcer se je medtem upokojil, sedanji direktor Matjaž Krevelj pa se je poleg tega z vsemi še pogodil.

Razkrito je tudi bilo, da bi naj Nigrad z novim letom dobil prokurista, Krevelj pa bi se naj odločil za sodelovanje pri vodenju podjetja z Borisom Medvedom, zadnjim direktorjem propadlega Vegrada Hilde Tovšak. Ekipa tedanjega župana Andreja Fištravca je že leta 2017 hotela Medveda imenovati za prokurista v Nigradu, a je takratni direktor Plečko ocenil, da za to ni potrebe.