DUTB je objavila vabilo o oddaji zavezujoče ponudbe za nakup nedokončanega poslovno-stanovanjskega objekta Centrum, ki že več kot deset let kazi podobo središča Maribora.

Družba za upravljanje terjatev bank, d.d. je na svoji spletni strani objavila vabilo k oddaji zavezujoče ponudbe za nakup nepremičnine – dela nedokončane stanovanjsko – poslovne stavbe »Projekt ob jarku – CENTRUM. 

Predmet prodaje v vabilu k oddaji zavezujočih ponudb za nakup je več parcel, ki v naravi predstavljajo pozidana zemljišča v skupni izmeri 1.571 kvadratnih metrov, na katerih stoji cca. 81% delež nedokončane stanovanjsko – poslovne stavbe »Projekt ob jarku – CENTRUM. Zbiranje zavezujočih ponudb traja do 20.7.

Odlična lokacija v starem mestnem jedru

Poslovno-stanovanjski objekt je nedokončan in v tretji gradbeni fazi. Kletne etaže so predvidene za podzemne garaže, shrambe in servisne prostore, v pritličju, prvem in drugem nadstropju so predvideni svetli poslovni prostori, v preostalih etažah so predvidena stanovanja.

Nepremičnina ima zelo dobro lokacijo sredi prijetnega in živahnega utripa strogega centra Maribora. Obkrožena je z vsem udobjem velikega mesta. V neposredni bližini je Trg Leona Štuklja, Narodni dom Maribor, številni gostinski, trgovski in storitveni lokali, kar vse prispeva k frekventnosti in vidnosti lokacije.

Investicijska priložnost za nepremičninski projekt z visoko dodano vrednostjo

Odlična lokacija, skrbno premišljena zasnova (lastna podzemna parkirna mesta, svetli prostori, dobra komunalna opremljenost) in primanjkovanje novih stanovanj v Mariboru prispevajo k temu, da lahko potencialni investitor stavbo razvije v nepremičninski projekt z dobrim tržnim potencialom in višjo dodano vrednostjo.

Stavbo Centrum je leta 2008 pričelo graditi podjetje MTB, a se je gradnja hitro ustavila. Načrtov in idej o prihodnosti stavbe je bilo v zadnjih letih precej, med drugim je želel nekdanji župan Andrej Fištravec tja seliti tudi knjižnico Rotovž.