Novinci in tudi tisti, ki želijo bivanje podaljšati, morajo to storiti do 16. avgusta.

Počitnice so za mnoge čas, ko se lahko prepustijo poletnim aktivnostim, a so obenem tudi čas, posebej to velja za  študente, ko je treba poskrbeti, da si še pravočasno zagotovijo bivanje pred začetkom novega študijskega leta.

Le še ta in prihodnji teden

In v petek, 16. avgusta, poteče rok, ko je treba pri študentskih domovih oddati prošnjo za pridobitev ali podaljšanje bivanja. V Študentskih domovih Maribor, poroča Radio Maribor, pričakujejo, da bodo lahko sprejeli vse novince, ki bodo zaprosili za namestitev. Časa za oddajo prošnje za bivanje v študentskem domu imajo le še ta in prihodnji teden. Prošnjo za podaljšanje pa morajo prav tako vložiti še tisti, ki tam že bivajo.

Roka nikakor ne smejo zamuditi

Direktorica Študentskih domov Maribor Maja Krajnc Ružič je po poročanju Radia Maribor dejala, da prošnjo oddajo tudi tisti, ki še nimajo izpolnjenih vseh pogojev za jesenski vpis na študij, saj roka, to je 16. avgust nikakor ne smejo zamuditi.

Na petih lokacijah prostora za 2663 študentov

V mariborskih Študentskih domovih je na petih lokacijah prostora za 2663 študentov. Približno tisoč postelj se vsako leto sprosti in toliko prostora je za novince. Pričakujejo, da se jih bo večina lahko vselila konec septembra, nekaj pa jih bo na posteljo verjetno počakalo kak mesec.

Povpraševanje se povečuje

Zanimanje za študentske domove pa je vsako leto večje, tudi zaradi zasičenega najemniškega trga in naraščanja najemnin. Kljub temu pričakujejo, navajajo, da bodo lahko sprejeli vse novince. Stanovalci mariborskih študentskih domov za namestitev plačujejo v povprečju med 70 in 80 evrov, za najudobnejšo namestitev pa je treba odšteti 138 evrov na mesec.