Vstopna točka bo delovala do konca meseca maja, vendar bo še v bodoče veljal določen protokol za obravnavo pacienta.

Po vsej Sloveniji so 16. marca ukinili vse redne zobozdravstvene ambulante. Nujna zobozdravstvena oskrba pacientov, tako odraslih kot otrok se odvija na vstopni točki Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca na Ulici kneza Koclja. Obravnavajo le paciente z nujnimi stanji. Vstopna točka bo delovala do konca meseca maja, vendar bo še v bodoče veljal določen protokol za obravnavo pacienta.

Obravnavali več kot 6.500 pacientov

V zadnjih dveh mesecih so na zobozdravstveni vstopni točki obravnavali 2.452 pacientov.  Administrativno obravnavanih in oskrbljenih po telefonu z zobozdravnikom je bilo 4.060 oseb. Okuženih s koronavirusom kot povedo niso obravnavali, so pa v ločeni ambulanti obravnavali 22 pacientov s sumom na Covid 19. Delo je potekalo v dveh izmenah. V vsaki izmeni sta delali dve zobozdravstveni ekipi.

Nejasnosti s pacienti, ki so imeli določen termin pri osebnih zobozdravnikih

V večini primerov so ljudje pomoč res poiskali zgolj v nujnih situacijah, ob tem v zdravstvenem domu dodajo, da so bile nejasnosti le s pacienti, ki so imeli v tem času določen termin za zobozdravstvene storitve tudi pri osebnih zobozdravnikih, kateri v tem času niso ordinirali.  Najpogostejši vzroki za obisk so bile bolečine.