V kletnih prostorih hiše v okolici Ptuja je živelo 13 psov. Živeli so v lastnih iztrebkih, ki bi jih naj bili vajeni jesti. Inšpektorji niso odkrili nepravilnosti.

Še ena nedelja in ponovno poročamo o maltretiranju oziroma sistematični zlorabi živali na Štajerskem koncu. V okolišu Ptuja je v grozljivih sobanah, ki delujejo kot pravi pekel za živali, živelo nekaj psov. Po zapisu Danijele Moran, lastnice hiše, v kateri sta najemnika skrivala živali, od tega dva odrasla psa, 11 mladičev, v zgornjem nadstropju pa še 6 mačk, bi naj bili psi, zaprti v kleti, vajeni jesti celo lastne iztrebke. Ti so ležali povsod po tleh.

Veterinarska inšpekcija ni odkrila nepravilnosti

Društvo za zaščito živali Maribor je na svoji Facebook strani objavo delilo in posredovalo tudi več informacij o grozljivem primeru. Strahotni prostori, kjer so bivali psi, so iz ptujskega okoliša. Lastnike živali so prav tako že prijavili veterinarski inšpekciji, ki je opravila ogled.

“Bojda ob ogledu ni odkrila nič spornega. Prav absurdno je že tole v naši državi. Presodite sami. Mi smo že obupani. Iz primera v primer, iz dneva v dan. Si predstavljate šele obup živali, ki v takšnem morajo bivati? Zakaj jih imajo?” se sprašujejo na Društvu za zaščito živali.

“Kaj se to dogaja vedno znova? Kje živimo? Če lastniki niso kos in zatajijo, potem bi uradni organi morali ukrepati in poskrbeti za minimalno dobrobit živali. Za to jih imamo v državi. Spet en primer, ki je pricurljal v javnost. Da vidite. In veste. Eto Slovenija. Res dopuščaš in toleriraš žalostne stvari,” še dodajajo.