Na Mestni občini Maribor so zaposlili ekipo v Kabinetu župana, ki bodo na občini v času mandata.

Na mariborski občini so že zaposleni novi delavci, od župana pa vse do strokovnih sodelavcev, ki so bodisi zaposleni za čas mandata, torej naslednja štiri leta, ali pa za nedoločen čas.

Iz Mestne občine Maribor so nam sporočili, da se je trenutno zaposlilo osem delavcev, šest od tega v kabinetu župana, eden v Mestni upravi ter ena oseba v Uradu za komunalo, promet in prostor. Znane so tudi plače zaposlenih, ki se gibljejo od 23. pa vse do 57. plačilnega razreda, ki ga določa Ministrstvo za javno upravo. Najvišje se je seveda povzpel aktualni župan, ki bo sedaj prejemal 3.960 evrov bruto. V kabinetu župana so zaposlili tudi vodjo kampanje Jelko Vrečko, ki je zaposlena kot vodja kabineta župana za določen čas šest mesecev s plačo 2.032 evrov, enako plačo bo imela tudi Barbara Mikuš Marzidovšek, ki bo v kabinetu višja svetovalka.

Med koordinatorjem in svetovalcem kar 10 plačnih razredov razlike

Kot smo že poročali, so sedaj tudi uradno zaposlili novega vršilca dolžnosti direktorja Mestne uprave za določen čas 6 mesecev, ki je postal nekdanji ptujski policist Boris Železnik, ki se mu nasmiha plača 3.661 evrov bruto. Zaposlena sta bila tudi dva koordinatorja v Kabinetu župana, Igor Leskovar in Matjaž Štandeker, ki bosta mesečno dobila 1.043 evrov, medtem ko bo Romana Rožman, kot svetovalka v Kabinetu župana dobila na mesec 1.544 evrov.

Novo zaposlitev je pridobila tudi Nives Čavka, ki pa ni bila zaposlena kot ožja ekipa mariborskega župana, temveč je bila izbrana preko razpisa namesto sodelavca, ki je odšel iz Mestne občine Maribor. Čavka je tako zaposlitev v Sektorju za komunalo in promet v Uradu za komunalo, promet in prostor, dobila za nedoločen čas. Kot strokovna sodelavka pa bo prejemala 1.544 evrov bruto mesečno.