Prav posebno ponudbo so pripravili za društva, ki so člani Športne zveze Maribor. Skupinam – članom ŠZM – bodo na majice natisnili logotip njihovega društva.

Mesec in pol nas loči od tradicionalnega, letos že 4. po vrsti, Mariborskega mestnega teka, ki je namenjen športnim navdušencem in tekačem rekreativcem.

Tudi letos, kot so tekači že vajeni, bo trasa speljana skozi samo mestno središče in bo med tekom ponujala slikovite poglede na najlepše točke Maribora, so sporočili iz Športne zveze Maribor. Udeležencem bosta na voljo dve trasi, in sicer v dolžini pet ter deset kilometrov, ki sta primerni tudi za ljubiteljske tekače, kot tiste, ki se bodo na trasi »spopadli« s časom. »Posebno mesto pa bodo letos na teku dobile družine. Družinski člani, mlajši od 15 let, bodo ob prijavi svojih staršev tekli brezplačno, prav tako pa bodo za najštevilčnejšo družinsko udeležbo na teku pripravljene posebne nagrade,« so pojasnili.

Spominska medalje, športni paket in druga presenečenja

Vsak udeleženec bo v cilju okrog vratu prejel spominsko medaljo, pripravili so tudi štartni paket, ki bo letos prav posebno bogat. »V tekaški vrečki bo tekaška majica, bidon, vsakemu udeležencu pa bomo podarili suhi led za enkratno uporabo, da bodo po teku lahko ohladili razgrete mišice. A na voljo bo še več presenečanj,« še razlagajo.

Ugodnosti za društva, ki so člani športne zveze

Prav posebno ponudbo so pripravili za društva, ki so člani Športne zveze Maribor. »Tisto, ki bo na tek prijavilo vsaj 5 članov, bo imelo za enega brezplačno startnino, za 10 prijavljenih pa za dva udeleženca. Skupinam – članom ŠZM – bomo na majice natisnili logotip vašega društva,« so zaključili. Prijave so sprejemajo na www.gibajmaribor.si.