V današnjem času, ko je marsikdo prepričan, da lahko čez noč odpre lepotni salon, ali pa, da zaradi poplave video vodičev na spletu sploh ne potrebujejo šolanja, da postanejo frizerji, maserji, manikerji, kozmetičarji …,  sta tradicija in strokovnost še kako zaželeni. O bogatih izkušnjah smo spregovorili tudi z Natašo Lovrič iz Modnega frizerstva Weis.

Energična lastnica frizerskega salona, salona, ki ob urejanju pričeske ponuja še masaže, podaljševanje trepalnic in manikiro, je vodenje prave male sprostitvene oaze prevzela od matere. Nekoliko nepričakovano, kot pojasni sama, saj si takega dela v svojem otroštvu, navkljub mami, ki je živela za delo z lasmi, ni predstavljala. A življenje jo je po naključju, pripeljalo do spoznanja, da tudi sama, kot velika večina žensk, rada poskrbi ne le zase, ampak tudi za druge, zato je z dobrimi nameni prevzela vsa dobra leta maminega poslovanja v salonu. Tako se že dvajsetletna tradicija nadaljuje, Nataša pa vanjo vnaša  pridih modernosti.

Izjemen kolektiv za čudovito izkušnjo

»Stremim k temu, da lahko stranki ponudim čim več na enem mestu, hkrati,« svoje vodilo poudari Nataša. V Modnem frizerstvu Weis sta tako zaposleni še dve frizerki, za vaše nohte bosta poskrbeli dve manikerki, za podaljševanje  trepalnic ter masaže pa poskrbi  Nataša kar sama. »Punce v salonu so preproste, domače,« izkušen kolektiv pohvali Nataša, ki pove, da pri njih velja, da je »stranka zakon.« Da v svojem delu res uživajo, pa kažejo z nasmehom, ki je viden že takoj, ko vstopiš v salon.

Dobrodošla prednost salona, ki se nahaja na Pobrežju, je gotovo tudi brezplačno parkirišče, ki pomeni, da se vam ob obisku frizerke ali manikerke ne bo mudilo plačati parkirnine.

Za babice, mame in hčerke

Modno frizerstvo Weis je eden redkih salonov, ki še ponujajo trajno in tako osrečujejo generacije, ki so jim pristopi frizerjev, živečih zgolj za novitete, tuji. Natašina mama je namreč svoj čas v slovenskem frizerskem prostoru za svoje trajne požela številne nagrade in tekmovalne naslove. Izkušene frizerke pobreškega lepotnega salona pa se zlahka soočijo tudi z željami mlajših generacij, ki si zaželijo kaj bolj drznega ali izberejo zapleteno tehniko barvanja. Kar še posebej navdušuje, je dodelana metoda striženja daljših las s strojčkom, s katero frizerke Modnega frizerstva Weis dosežejo, da uničene in štrleče, razcepljene in poškodovane konice odstranjene, dolžina las, pa ostane povsem enaka.

Obiščite Frizerstvo Weis, ulica Bratov Greifov 5, 2000 Maribor (V osrčju Pobrežja)

Kontakt: 041/946-266 ali 02/3319-807

Facebook: Modno fizerstvo Weis

V salon tako kot na kavo

»Obisk salona mora biti tak, da se stranka počuti, kot da pride na klepet,« je prepričana Nataša, ki pove, da stranke iz salona odhajajo polne energije. Čeprav je današnji način dela v lepotnih salonih zaradi natrpanih urnikov nekoliko drugačen in prevladuje predvsem naročanje, se v Modnem frizerstvu Weis trudijo, da obdržijo nostalgično atmosfero. Kot se iz svojega otroštva spomni Nataša, je bil mamin frizerski salon eden redkih na tem območju, kar je pomenilo, da je bilo treba na to, da prideš na vrsto, čakati res dolgo. Tudi do tri ali štiri ure. Frizerski salon je bil tako sinonim za pravo klepetalnico, kje se je izvedelo najnovejše govorice, izmenjalo mnenja in predvsem zabavalo. »Obisk frizerja je bil, kot da greš na kafe,« poudari Lovričeva in nakaže, da se tako vzdušje v salonu skupaj s kolektivom trudi ohranjati  tudi sama. Včasih je težko, a v glavnem jim uspe!

O izkušnjah in tradiciji Modnega frizerstva Weis, preberite tudi v našem članku.