Žalosten pogled na škatlo, ki jih je pričakala pred vrati. S takšno izkušnjo se žal niso srečali prvič. Veseli so vsake donacije, saj je le-ta več kot dobrodošla, a opozarjajo, da si živali ne zaslužijo jesti takšne hrane.

FOTO: Facebook Društvo za zaščito živali Maribor

V Društvu za zaščito živali Maribor so veseli vsake donacije, ki jo prejmejo. Le-to redno objavljajo na družabnih omrežjih in se tako javno zahvalijo dobrim ljudem, ki jim priskočijo pomoč, ki je več kot dobrodošla.

Iz hrane mrgoleli črvi

Včeraj zjutraj pa je bil pogled na škatlo, ki jih je pričakala pred vrati, vse prej kot vesel. »Pred vrati je bila nastavljena mokra hrana za muce iz katere je smrdelo in mrgolelo belih črvov. Ne brezdomne živali in ne tiste, ki čakajo na dom si ne zaslužijo jesti takšne hrane. Da si šele ne zamislite, da ste na totalnem socialnem robu in vam društvo pomaga s hrano, pa prinese za živali to,« so zapisali na družabnih omrežjih in poudarili, da si tega ne zasluži nobena žival. Vse so bili primorani vreči v smeti.

S takšno izkušnjo se žal niso srečali prvič. V preteklosti si dobili že plesniv, razpadajoč tekstil. »Seveda je pa veliko takšnih, ki prinesejo rabljeno a čisto. Raje vidimo, da je nekje par lukenj pa je čisto, le da ni pourinirano, plesnivo, ipd,« so zapisali ob tem.

Danes zjutraj smo pa bili žalostni. Pred vrati je bila nastavljena mokra hrana za muce iz katere je smrdelo in mrgolelo…

Objavil/a Društvo za zaščito živali Maribor dne Petek, 07. avgust 2020

Za več informacij se lahko obrnete na društvo Avtomobilska 25, 2000 Maribor, pošljete e-mail na info@dzzz-mb.si ali pokličete na telefonsko številko. 040/211-881, Uradne ure za klice so vsak delovnik od 9. do 13. ure.

Društvu lahko sicer pomagate na več različnih načinov, več preberite TUKAJ.