Naj socialno podjetje v Podravju 2019 je postala mariborska Zadruga Dobrina. To priznanje so jim svečano podelili v okviru mednarodne konference o socialni ekonomiji Zgodbe, ki navdihujejo.

FOTO: FB Zadruga Dobrina

Zadruga Dobrina, ki vse od ustanovitve leta 2011 pomaga pri razvoju malih kmetij, podpira pravično trgovino z živili in zagotavlja možnost pravičnega plačila pridelovalcem in proizvajalcem, je prejemnica priznanje za Naj socialno podjetje v Podravju 2019. To priznanje so jim svečano podelili v okviru mednarodne konference o socialni ekonomiji Zgodbe, ki navdihujejo na Ptuju. Priznanje za častni naziv pa jim je podelili Peter Svetina, sicer varuh človekovih pravic in častni pokrovitelj konference.

Dvig prepoznavnosti socialnega podjetništva in zadružništva

Na natečaj za naj socialno podjetje ali zadrugo in naj podpornika socialne ekonomije so se lahko prijavili tako posamezniki kot organizacije, ki aktivno prispevajo k razvoju socialne ekonomije. Razpisan pa je bila v okviru projekta Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo – SocioLab, s katerim so želeli prepoznati vrednost dela posameznikov in organizacij za razvoj socialne ekonomije in obenem nagraditi njihov trud ter prizadevnost. S podelitvijo častnih nazivov pa želijo širši javnosti predstavitvi tudi dobre prakse ter dvigniti prepoznavnost socialnega podjetništva in zadružništva tako v regiji kot širše.