Beležijo med 90 in 100 odstotno zasedenost, največ tujih gostov je iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Srbije in tudi Italije.

Po dobrih poletnih mesecih so mariborski hoteli skoraj polno zasedeni tudi med novoletnimi prazniki. Maribor si, poroča Radio Maribor, lahko znova obeta rekordno sezono po številu nočitev, četudi je, žal, nekoliko slabše na Pohorju, kjer so gostinci pozimi odvisni predvsem od snega.

Rekordno leto po številu nočitev?

V mariborskih hotelih med prazniki beležijo med 90 in 100 odstotno zasedenost. Veliko gostov je tujcev, največ iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Srbije in tudi Italije.

Glede na celoletni trend nočitev v Mariboru, ki ima 6446 postelj, v Zavodu za turizem Maribor Pohorje pričakujejo novo rekordno leto po številu nočitev v Mariboru, še navajajo.

Obetavna vremenska napoved

Zaradi visokih temperatur in pomanjkanja snega je bila sezona do zdaj nekoliko slabša na Pohorju. Kljub vsemu pa bodo koče v času silvestrovanja polno zasedene, poročajo, saj je nekoliko boljša tudi vremenska napoved za prihodnje dni. Sicer pa polno zasedenost v hotelih in kočah pričakujejo še v času zimskih počitnic, v drugi polovici februarja.