Jutri svoja vrata ponovno odpira znana sladolednica v Mariboru. Gre za sladolednico Bum na Dogoški cesti na Teznem, ki svoja vrata že tretje leto zaporesd odpira jutri ob 15. uri popoldne. Ob odprtju nove poslovalnice bo, tako kakor vsako leto doslej, tudi tokrat vsakega obiskovalca pričakalo posebno presenečenje: brezplačen sladoled.

Gostje še vedno prisegajo na klasiko

Solastnik sladolednice Mitja Jenuš je za naš osrednji mariborski spletni medij dejal, da veliko ljudi še vedno prisega na klasiko, med katero se najdejo zimzeleni okusov: čokolada, vanilija, jagoda in borovnica. Vedno bolj so priljubljeni tudi okusi straccitelle, cookie ter okus limone. Ob začetku sezone bodo okuse menjali na vsakih 14 dni, poleti pa bo na voljo že 20 okusov. Letošnji hit bo vsekakor med otroci zelo priljubljen okus unicorn (prevedeno samorog). Gre za sladoled mavričnih barv, ki sestoji iz jagode, bele čokolade in alge spirullina, ki daje modro barvo. Po vrhu bodo posute mavrične mrvice, da bo sladoled še bolj privlačnega izgleda. Prihaja tudi okus napolitanke, zagrebške rezine in drugih.

Sestavine naravnega izvora

Kot dodaja Jenuš, v njihovi sladolednici sestavine skrbno izbirajo. “Želimo si pristnega okusa, ne glede na ceno sestavin, zato kupujemo le skrbno izbrane sestavine,” nam je zaupal. V ponudbi je tudi sladoled za vegane, alergične na gluten, kmalu pa bodo na voljo tudi okusi, izdelani po principu lchf (low carbs, high fat oziroma z nizkim deležem ogljikovih hidratov in visokim deležem zdravih maščob). Njihovi sladoledi so pripravljeni z naravnimi sestavinami, prostora za umetne arome in konzervanse ni.