Na MO Maribor si želijo, da bi objekt odkupili, ga porušili in namenili potrebam parka. Ideja je, da bi uredili sanitarije in kavarno.

Propadajoči objekt na Jezdarski ulici v Mariboru je že več let popolnoma zapuščen. Predsednik sveta Mestna četrt Magdalena Jožef Grah, nam je pred časom dejal, da jih skrbi, saj ne samo, da kazi ta del mesta, temveč je tudi nevaren za pešce in druge udeležence v cestnem prometu. Poleg tega se v notranjosti zadržujejo različne osebe.

Mariborska občina si je želela postaviti kavarno in sanitarije

Že pred leti so v MČ Magdalena apelirali mariborsko občino, da bi odkupila objekt in ga prenovila. V zadnjih letih objekt namreč vsakodnevno obiskujejo brezdomci ter uživalci prepovedanih drog. Če bi bil omenjen objekt na samotni lokaciji, morda ne bi vzbujal toliko skrbi, a stoji le nekaj metrov od velikega Magdalenskega igrišča, kjer mrgoli otrok. Na samem naslovu so v preteklosti zaradi vžiga odpadkov že večkrat posredovali gasilci.

Težava pri vpisu v zemljiško knjigo

Na MO Maribor so nam v preteklosti potrdili, da je njihova želja, da bi objekt odkupili, ga porušili in namenili potrebam parka. Ideja je, da bi uredili sanitarije in kavarno. Kasneje je v javnost prišla novica, da je propadajočo stavbo na dražbi kupilo podjetje Noiram iz okolice Ljubljane. Obrnili smo se na podjetje in prejeli odgovor, da o konkretnih načrtih ne želijo govoriti, saj se kot lastniki niso vpisali v zemljiško knjigo in tako nimajo pravne osnove do posesti nepremičnine. »Glede rešitve situacije smo v kontaktih tudi z Mestno Občino Maribor s katero tvorno sodelujemo in se pri sami zadevi zelo trudijo, žal pa moramo čakati na pridobitev sklepa sodišča za vpis v ZK,« so nam pred časom dejali.

Obrnili smo se na podjetje Noiram in jih povprašali, ali zadeve še stojijo, ali se jim je uspelo vpisati v zemljiško knjigo. Vprašali smo jih tudi, ali se MO Maribor zavzema za odkup objekta. Odgovorov do želenega datuma nismo prejeli. Objavili jih bomo, ko jih bomo prejeli.

Vzpostavili kontakt z lastnikom objekta

Obrnili smo se na mariborsko občino, kjer so nam dejali, da so vzpostavili kontakt s pravnim zastopnikom lastnika objekta in se zavzemajo za odkup le-tega. »Več informacij v tem trenutku nimamo, računamo pa, da bo spomladi jasnega kaj več,« so še zapisali.