Mariborska občina bo namreč preizkusila nov prometni režim na Trgu revolucije.

Maribor bo med 16. in 22. septembrom v znamenju že dvajsetega Evropskega tedna mobilnosti (ETM). Največja novost bo nov občinski prometni eksperiment, ki sledi lanskemu zaprtju Koroške ceste za ves promet. Občina bo namreč med 16. in 27. septembrom za ves motorizirani promet zaprla še Glavni most, izjema bo veljala le za avtobuse, taksije, dostavo in invalide, poroča Večer.

Nov prometni režim sicer daljši od tedna mobilnosti

Gre za zelo smelo potezo, s katero načrtujemo nadaljnje smele ukrepe, med drugim projekt preureditve Trga Revolucije in spremembe linij avtobusnega prometa. Mobilnost na Trg revolucije, kjer se križa veliko število avtobusnih liniji, bo v prihodnje potekala drugače, zato bi radi ta nov prometni režim preizkusili tudi v praksi. Upam, da bodo to občani in tamkajšnji stanovalci strpno sprejeli. Verjamemo namreč, da bodo kolesarji skupaj z avtobusi in taksiji na ta način hitreje prišli v mesto,” je ob današnji napovedi dogodka na Mali tržnici povedal podžupan Samo Peter Medved.

Novi prometni režim na Trgu revolucije bo nekoliko daljši od tedna mobilnosti, ker bo 23. septembra na Glavnem trgu Operna noč, ki si jo bo mogoče ogledati tudi iz krožišča na Glavnem trgu.