Direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Helena Cvikl, je med letošnjimi nominirankami za prestižno nagrado Veuve Clicquot.

Nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award podeljujejo že pol stoletja, zadnja leta pa so njene dobitnice lahko tudi slovenske podjetnice. Nagrada spodbuja in nagrajuje ženske v poslovnem svetu, njihove podjetniške, kot tudi vodstvene dosežke.

Med nominirankami tudi Mariborčanka

Tudi letos bodo 9. novembra izbirali med najbolj pronisljivimi poslovnicami iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore. Nagrade bodo podelili v Ljubljani, še prej pa bodo 20. septembra razglasili slovensko nominiranko, ki bo zastopala slovenske barve ter se potegovala za veliko poslovno priznanje.

Kandidatka za slovensko nominiranko je tudi direktorica mariborske Višje šole za gostinstvo in turizem, Helena Cvikl. Gre za odlično podjetnico, ki po svojih besedah “živi svojo vizijo.” Že ob otvoritvi šole je s svojo sodobnostjo ter vizijo navdušila študente, stroko in poznavalce gastronomije. Helena Cvikl je kot funkcionarka mednarodnih strokovnih združenj EURHODIP, AEHT in Coupe Georges Baptiste pogosto vabljena predavateljica in cenjena gostja. Pomembno je sodelovala pri ustanovitvi in razvoju šolske restavracije Sedem, ki danes sodi med 10 najboljših v regiji.

Nominacije sem vesela, predvsem iz vidika, da nekdo, nekje, zazna naše delo. Je tudi čas, da se ustavim in pohvalim sama sebe ter se lahko nase ponosna,” je za Maribor24 povedala Cviklova ter dodal, da bi nagrada zanjo, ki je polna načrtov in zanosa, pomenila le še več zanosa v prihodnje. “To je moje delo in še enkrat poudarjam, da delam to, ker rada opravljam to vrsto delo in resnično živimo svojo vizijo.

Skupaj s Cviklovo sta nominirani še Irena Fonda, direktorica družinskega podjetja, ribogojnice Fonda in Urška Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra,

Kaj je nagrada Veuve Clicquot?

Prestižno nagrado podeljujejo v čast legendarni francoski vdovi Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin, ki je na začetku preteklega stoletja prevzela vodenje hiše šampanjca Veuve Cliquot in jo s svojo vizijo, vodstvenimi sposobnostmi, dinamiko, kreativnostjo ter vztrajnostjo uspela popolnoma preporoditi v eno izmed najbolj prepoznavnih in uglednih blagovnih znamk. Madame Clicquot, znana tudi kot Vdova Clicquot oziroma francosko Veuve Clicquot, je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

Nagrado je do sedaj prejelo že več kot 300 uspešnih žensk iz 32 držav sveta. Danes ima nagrada uveljavljen status v svetu, saj daje globalno kredibilnost in navdih vodilnim posameznicam.