Na sceni

Mariborčani s sladoledom v daljni Hongkong

Uredništvo , 01.11.17 ob 10:08

V času od 9. do 11. novembra se bodo slovenski vinarji, čebelarji ter drugi živilski proizvajalci predstavili na 2. mednarodnem sejmu vina in žganih pijač v Hongkongu.

Slovenski vinarji bodo svoja kakovostna vina že drugo leto zapored predstavljali na mednarodnem sejmu vina in žganih pijač v Hongkongu, ki bo potekal od 9. do 11. novembra. Slovenija bo na sejmu predstavila tudi interaktivni paviljon Čebelji svet, slovenske vinarje in nekatere živilske proizvajalce bo spremljal kmetijski minister Dejan Židan.

Na sejmu tudi mariborsko podjetje Stork

Ob slovenskih vinarjih, ki se jih bo na sejmu predstavilo kar 9 iz treh vinorodnih dežel ter Oljarne Kocbek in Čebelarstva Jere, se bodo na hongkonškem sejmu predstavili tudi Mariborčani podjetja Stork, ki proizvajajo sladoled iz kakovostnih naravnih sestavin.

Foto: Facebook Stork-ice

Edini sladoled v Sloveniji brez gensko spremenjenih organizmov, aditivov in barvil

Obožujem sladolede, vendar mi večina industrijskih sladoledov nikdar ni ustrezala. Ko sem si ustvaril družino, in je štorklja prinesla prvega otroka, sem začel spremljati tudi vsebnost hranil določenih proizvodov različnih proizvajalcev. Moja družina je bila vedno moja največja skrb, zato nisem bil ravnodušen, ko so se moji otroci in žena sladkali z sladoledom. Takrat se mi je porodila ideja o tem, da uresničim svoje dolgoletne sanje in ponudim svoji družini sladoled, ki ne bo vseboval aditivov ali gensko spremenjenih organizmov,” svoj produkt opisuje Aleksander Šikar.

Osvežilna jurka in Aromatično bučno olje

Podjetje, ki deluje na Teznem, prideluje sladoled katerega okusi se prilagajajo ponudbi narave. Delijo se na veganske sorbete ter mlečne sladolede, najbolj zanimiva okusa pa sta verjetno Osvežilna jurka in Aromatično bučno olje. In prav bučno olje v tem sladoledu podjetje Stork kupuje pri Oljarni Kocbek, ki se bo prav tako predstavila v Hongkongu.