Tradicionalni festival Stare trte se je pričel s trgatvijo stare trte. Martinovanje je vse bližje.

Festival Stare trte, ki se je pričel s Svečano trgatvijo stare trte, bo kmalu konec. Čakamo še vrhunec, največje martinovanje v Sloveniji, ki bo 11. novembra na Trgu Leona Štuklja.

Največje martinovanje v Sloveniji

Martinovanje se bo pričelo nekaj čez 11. uro in bo predvidoma trajalo vse do 22. ure. Odvil se bo kulturno-zabavni program s krstom mošta, okusili boste lahko domačo kulinariko in odlična štajerska vina. Zbrane bo zabavala skupina Avsenik, Manca Špik, Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci in AFS Študent. Isti dan bo med 12. in 18. uro potekal dan odprtih vrat Vinagove kleti.

Festival se bo uradno zaključil dan kasneje, ko bodo predstavili nov vinski letnik. Ob tem se bo odvil glasbeni program. Nastopili bodo mladi glasbeni obrazi ob preverjenih mariborskih “glasbenih mačkih”. Tudi ta dan si lahko ogledate Vinagovo klet  med 10. in 20. uro.

Ftrgatev z znanimi glasbenimi gosti

Sicer se bo danes, 5. novembra, v Salonu Audi – Porsche Maribor ob 17. uri odvil 4. Salon štajerskih mladih vin – Pubec 2018, v četrtek, 8. novembra, pa se bodo v Hiši Stare trte ob 19. uri predstavile vinske kraljice. Dan kasneje, v petek, 9. novembra, bo »čaga« ti. Ftrgatev v Športni dvorani Leona Štuklja. Ta se bo pričela ob 16. uri, nastopili pa bodo: Vlado Kreslin, Prljavo Kazalište in Mike Vale.

Po skritih kotičkih mesta

V soboto boste lahko odkrivali skrite kotičke mesta ter njegovo kulturno dediščino, ki je povezana z najstarejši trto na svetu. Pričetek ob 11. uri na Gosposki ulici. V poznih popoldanskih urah, natančneje ob 18. uri, se bo v Hiši stare trte odvil spominski vinsko-literarni večer ob 90-letnici pesniki Toneta Pavčka in lanskoletni 90-letnici vinogradnika Toneta Zafošnika.