Redar se je zaradi obvestila o storjenem prekršku, ki ga je prejel Arsenovič, moral zagovarjati, danes pa je Arsenovič prekršek ponovil.

Pred dnevi smo v uredništvo medija Maribor24 prejeli pismo zaskrbljenega občana, ki je zapisal, da je redar zaradi nepravilno parkiranega skuterja pred Mestno občino oziroma Upravno enoto oglobil lastnika skuterja – lastnik pa je bil nihče drug kot župan Saša Arsenovič. Zaradi globe je prišlo do skorajda izrednega stanja, saj se je redar moral zagovarjati pred svojimi nadrejenimi.

Redar ni popuščal

Kot poročajo za Večer, bi se naj redar moral zagovarjati ne le pred vodjo Medobčinskega inšpektorata in redarstva ter pomočnico direktorja mestne uprave, pač pa naj bi bil na “zagovoru” prisoten tudi sam župan. Na županovo vprašanje “kaj se da tu storiti” bi mu naj pomočnica direktorja javne uprave zagotovila, da bo sama poslala ugovor na redarstvo. Redar naj bi vztrajal za svojim dejanjem, saj je menil, da je župan res parkiral nepravilno in da mora biti župan vzor svojim meščanom, zato ne bo popustil.

Meni, da ni prekoračil svojih pooblastil

Danes je Arsenovič glede dotične zadeve javno spregovoril za medije. Dejal je, da je bil ključen problem v tem, da župan dovolilnice za parkiranje ni imel na vidnem mestu. “Redar je zelo zavzeto opravil svoje delo. Župan je enak kot vsi ostali občani in se bori za to, da bi bilo mesto urejeno. Potem ko sem videl, kaj je narobe, sem kazen plačal in mislim, da je s tem ta poletna tema zaključena,” meni.

A danes je župan ponovno nepravilno parkiral na mestu desno od občine, fotografijo pa je občan objavil tudi na Facebook strani Moj Maribor. “Danes je bila spet tema, ker sem parkiral na mesto za kolesa, kar pa spet ni bilo v redu,” je dejal Saša Arsenovič. Posledično je obljubil, da bo uredil tudi parking za skuterje, saj parkirna mesta zanje v mestu niso urejena.

Na vprašanje, če se mu tak zagovor redarja pred tremi veljaki resnično zdi potreben, je odgovoril pritrdilno in dodal, da s tem ni prekoračil svojih pooblastil, saj se je “kot občan tega mesta pozanimal o tem, kaj je šlo narobe”.