Zveza prijateljev mladine Maribor je objavila rezultate tradicionalne natečaja Mladi za napredek Maribora.

Danes, 24. aprila 2020, je Zveza prijateljev mladine Maribor s posebnim dogodkom na daljavo, v živo iz centra Maribora, razglasili rezultate Mladi za napredek Maribora 2020. Zaradi znane situacije s korona virusom, so bili razglašeni le rezultati in nagradi naj mentor in naj šola. Ko bo opravljen izbor, bodo razglasili tudi najboljšega posameznega avtorja oz. avtorico, so sporočili iz ZPM.

Kot so še sporočili, na ZPM upajo, da bomo lahko vsem nagrajencem letos čestitali tudi na javni prireditvi in podelili še nagrade naj avtor, naj mentor, naj šola in še kakšno.

Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Janka Padežnika, sledita ji OŠ borcev za severno mejo in OŠ Bojana Ilicha. Najboljša mentorica v kategoriji osnovnih šol je Mateja Slana Mesarič iz OŠ Janka Padežnika.

Med srednjimi šolami je bila za najuspešnejšo razglašena II. gimnazija, Srednja elektro-računalniška šola je zasedla drugo mesto, na tretje se je uvrstila Prva gimnazija. Najboljši mentor v kategoriji srednjih šol je Drago Meglič iz II. gimnazije Maribor.

Nagrado Pustolovščina za šolo, ki je v primerjavi s preteklim letom najbolj napredovala, prejme Biotehniška šola Maribor.

Rezultate Mladi za napredek Maribor 2020 najdete tukaj ali v zbornikih – za OŠ in za SŠ , prenos razglasitve pa si še vedno lahko ogledate na naši FB strani.

V tem trenutku tudi o rokih razpisa državnega srečanja nimamo konkretnejših informacij, je pa po besedah organizatorja letošnja izvedba še vedno v načrtu. Kaj več bo znanega po prvomajskih praznikih. Takrat bodo tudi objavili seznam predlaganih nalog za prijavo na državno srečanje.