Na Waldorfski šoli Maribor vabijo vse, ki so odprti za nova spoznanja in pripravljeni na gradbena dela, da se jim pridružijo pri prenovi avle šole.

Na Waldorfski šoli Maribor vabijo vse, ki so odprti za nova spoznanja, da se jim pridružijo pri preobrazbi šole. V svoje kroge vabijo starše, učitelje, študente in ostale podpornike waldorfske pedagogike. V sklopu prenove bodo predelali videz avle. Prenovili bodo tudi stebre v avli, s tem pa bodo spremenili dinamiko prostora.

Obnovitvena akcija bo potekala v avli Waldorfske šole Maribor, na Valvasorjevi ulici 75, od nedelje, 5. julija 2020 pa vse do petka, 10. julija 2020. V nedeljo,5. julija se bo delovna akcija pričela ob 10. uri, trajala pa bo ves dan. V petek, 10. julija pa se bo akcija pričela ob 17. uriNa Waldorfski šoli Maribor še sporočajo, da ni potrebno, da prihajate na prizorišče obnove ves teden, vaše pomoči bodo veseli tudi, če se jim pridružite zgolj en popoldan.

V svoje kroge vabijo starše, učitelje, študente in ostale podpornike waldorfske pedagogike. Obnovitvena akcija bo potekala v avli Waldorfske šole Maribor, na Valvasorjevi ulici 75, od nedelje, 5. julija 2020 pa vse do petka, 10. julija 2020. V nedeljo, 5. julija se bo delovna akcija pričela ob 10. uri, trajala pa bo ves dan. V petek, 10. julija pa se bo akcija pričela ob 17. uri. 

Na šoli so podobne akcije izvajali že v preteklih letih. Za izvedbo prenov vedno znova pozivajo ljudi, ki so pripravljeni pomagati, ali ponuditi finančno pomoč. Prizadevajo pa si tudi, da bi njihova šola postopoma dobila videz, ki je v skladu z načeli walfdorske pedagogike. Z ozirom na to pa potekajo tudi obnovitvena dela.

Akcijo prenove vodi Ana Težak Žmavc, pedagoginja in likovnica, ki je poudarila, da je njihov cilj preobraziti avlo v prijaznejši in privlačnejši prostor. Pri svojem projektu apelirajo predvsem na pomoč staršev. Sogovornica je tudi poudarila, da otroci  dojemajo prostore drugače, če vedo, da so pri prenovi prostorov sodelovali tudi njihovi starši. Težak Žmavceva je še poudarila, da v ozadju nimajo posebnih financerjev, ki bi obnovitvena dela financirali, za material poskrbi šola, kasneje pa k prenovi pristopijo različni ljudje, ki jim pomagajo. Trenutno sodelujejo z avstrijskim umetnikom in kiparjem, ki v njihove prostore prinaša nove tehnike. S prenovo avle si želijo, da bi posameznik že ob vstopu v avlo dobil občutek, da je prišel v poseben kraj.

Naučite se kipariti z malto

Vsi, ki bodo pri prenovi šole pomagali, pa bodo pridobili tudi posebna znanja.Spoznali se bodo namreč s posebno tehniko »kiparjenje z malto«. Težak Žmavceva je še poudarila, da pri tem projektu obnove: “Ne gre samo za to, da ti nekaj prineseš, nekaj za sebe lahko tudi odneseš.” 

Vse zainteresirane za pomoč pri prenovi naprošajo, da se predhodno najavijo na elektronski naslov: ana.tezak.zmavc@waldorf-maribor.si