V tej trajnostni publikaciji je zbran foto in pisni material, ki širši javnosti predstavlja zelene zaklade mesta Maribor. Letos so knjigo pretvorili tudi v zvočno obliko.

Ob Mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti Hortikulturno društvo Maribor predstavlja zvočno knjigo Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora”, v pisni obliki izdano leta 2018. V tej trajnostni publikaciji je zbran foto in pisni material, ki širši javnosti predstavlja zelene zaklade mesta Maribor. Letos so knjigo pretvorili tudi v zvočno obliko.

Na boljo bo uporabnikom Knjižnice slepih in slabovidnih v Ljubljani

Trajnostni projekt Zvočna knjiga – Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora – je nastal v sodelovanju Radiem Maribor, Knjižnico slepih in slabovidnih Minke Skaberne iz Ljubljane, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Maribor, ki združuje članstvo iz iz 34 občin v Podravju in na Koroškem ter dramskim igralcem Bojanom Maroševičem.

Omenjena zvočna knjiga bo v mp3 obliki na voljo uporabnikom storitev Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne v Ljubljani. V tej edinstveni slovenski knjižnici je v digitalnem zapisu na voljo 5.644 del slovenskih in tujih avtorjev. Omenjena zvočna knjiga je prva in trenutno edina med njimi iz področja naravoslovja, natančneje botanike.

Hortikulturno društvo Maribor letošnjo javno predstavitev projekta veže na 22. maj oz. na Mednarodni dan biotske raznovrstnosti in Teden ljubiteljske kulture, ki letos poteka na medmrežju od 15. do 24. maja, z razširjenim datumom do 15. junija.