VIDEO: Na Glavnem trgu pešci in kolesarji oblikovali velikansko kolo

4 tedni
Teden mobilnosti v Mariboru se je uradno zaključil, kot češnjo na torti pa so v Mariborski kolesarski mreži v nedeljo na Glavnem trgu izvedli flash mob ter posneli unikaten video.

FOTO: Facebook/Mariborska kolesarska mreža

Prenovljen Glavni trg, ki je zaprt za motorni promet, je bil z videoposnetkom v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2020 dokončno predan pešcem in kolesarjem. V nedeljo se je namreč na Glavnem trgu zgodil flash mob, v katerem so prostovoljci Mestne kolesarske mreže, mimoidoči in PGD Maribor skupaj oblikovali velikansko vozeče kolo, dogajanje pa so zajeli v edinstven videoposnetek. Flash mob nosi naslov Sobivanje, kar je tudi ime natečaja za grafične oblikovalce, ki so ustvarili plakate, razstavljene po Mariboru.

»Prenovljen Glavni trg je sedaj zaprt za motorni promet in tako na voljo pešcem in kolesarjem! Ker velikokrat slišimo pritožbe enih čez druge in obratno smo z izpeljano akcijo želeli pokazati, da je doseganje kulture sobivanja med različnimi uporabniki prostora v mestu mogoče!,« video z besedami pospremijo v Mariborski kolesarski mreži.

Hodili in kolesarili bomo še naprej

Evropski teden mobilnosti v Mariboru je bil letos kot vsa leta doslej pester ter poln številnih aktivnosti, trajnostno mobilnost, predvsem pa kolesarjenje in peš hojo, pa bodo v Mariboru še naprej spodbujali posebni kažipoti, ki so že nekaj dni postavljeni na različnih točkah našega mesta. Ste jih morda opazili tudi sami?

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. info@care4climate.si www.care4climate.si