V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so iz preventivnih razlogov od danes do preklica ustavili izvajanje pedagoškega procesa. Ugotovili so namreč, da je okužena ena izmed študentk zdravstvene nege.

Konec tedna so namreč testi potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od študentk zdravstvene nege na zasebni fakulteti Alma Mater Europaea, ki je opravljala prakso v mariborski bolnišnici. Kot so ob tem sporočili iz UKC Maribor, so že izsledili vse njene tesne stike in osebe izolirali.

Kot smo neuradno izvedeli, se je študentka okužila od partnerja, ki je bil prav tako pozitiven v mariborskem zdravstvenem domu. Simptomov ni imela, na testiranje naj bi odšla prostovoljno in samoiniciativno.

36 zaposlenih v samoizolaciji

V UKC Maribor je trenutno v samoizolaciji skupaj 36 zaposlenih, epidemiološke razmere pa za zdaj ostajajo nespremenjene, saj novih potrjenih primerov niso zabeležili. Več bo znanega po nadaljnjih krogih testiranj, so še sporočili iz bolnišnice.

O aktualnih razmerah v Zdravstvenem domu Maribor bo opoldne več povedal pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus. Med zaposlenimi so namreč prejšnji teden zabeležili 11 primerov okužbe z novim koronavirusom, osem med zdravniki in tri med reševalci.

STA