V okviru sproščanja ukrepov so svoja vrata lahko odprla tudi kopališča in zdravilišča, morajo pa se držati predvidenih ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Preverili smo, katera mariborska kopališča obratujejo in katere ukrepe so sprejeli ob ponovnem odprtju.

Vir: Facebook Fontana

Med drugimi morajo kopalci držati dva metra varnostne razdalje, še posebej skrbno morajo zaposleni skrbeti za čistočo kopalne površine, na straniščih in v garderobah je obvezno nošenje mask, prav tako pa si morajo zaposleni, če se približajo kopalcu, nadeti masko. Preverili smo, katera mariborska kopališča že obratujejo in katere ukrepe so sprejeli ob ponovnem odprtju.

Na voljo vsaka tretja garderobna omarica

Z današnjim dnem svoja vrata odpira mariborsko kopališče Pristan. Govorili smo z vodjo Matejem Pungartnikom, ki je za naš portal povedal, da se ob odprtju držijo priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Danes zjutraj je že prišlo osem obiskovalcev, sicer pa imajo omejeno število kopalcev. Povedal nam je, da je na voljo vsaka tretja omarica, kar pomeni, da ko zmanjka ključev, ne sprejemajo več novih obiskovalcev. »Kopalci se morajo držati predvidene varnostne razdalje dva metra,« je povedal in dodal, da sicer večjih sprememb ni. »Zaradi potu se dodaja več klora,« je še pojasnil.

Fontana se odpira v soboto

Tomislav Vezjak iz Fontane je povedal, da bodo bazen odprli v soboto. Tudi pri njih se bodo držali priporočil. Naenkrat bodo sprejeli največ sto kopalcev, na bazenih pa ne več kot 50. »Savne še ne bodo odprte, zato bo zagotovo manj obiskovalcev,« je dejal Vezjak. »Odpiramo zato, ker je treba odpirat zaradi ponovnega zagona gospodarstva,« je dodal in pojasnil, da sicer se jim ekonomsko odprtje ne splača glede na nujne ukrepe. »Za red in upoštevanje pravil bodo skrbeli zaposleni. Bomo pa videli, kako bo vse skupaj funkcioniralo,« je dejal

Celoten hotel Habakuk je do nadaljnjega zaprt, prav tako nam niso znali povedati, kdaj načrtujejo ponovno odprtje. Zaprti ostajajo tudi bazeni.