Na Pohorju bo to soboto, 14. decembra, uradna otvoritev nove zimske sezone s promocijsko ceno dnevnih smučarskih vozovnic. Smučarje in ostale obiskovalce bo čakal pester spremljevalni program.

To soboto bo na Pohorju veljala enotna cena celodnevnih smučarskih vozovnic, ki bo znašala pet evrov na osebo. Smučišča bodo odprta od 9. do 14. ure, za tem pa bo od 14. do 17. ure mogoče še sankanje na otroškem poligonu Bellevue. Obenem bo na terasi koče Koče, s pričetkom ob 13. uri, potekala tudi zabava Ski opening, s glasbenikom Boštjanom Konečnikom in DJ Markom.

Otvoritev bo imela dobrodelen značaj.

Celoten izkupiček od sobotne prodaje vozovnic bo podarjen otokom v dobrodelne namene. V sodelovanju Marproma s Centrom za socialno delo Maribor bo 20 otrok dobilo smučarsko opremo in 4-dnevni tečaj smučanja. Otroci bodo lahko smučarski tečaj koristili že v decembru.

Od nedelje nov obratovalni čas smučišč in znižane cene.

Z nedeljo stopa v veljavo redni obratovalni čas smučišč, ki bo med 9. in 16. uro. Do nadaljnjega bodo veljale tudi znižane cene smučarskih vozovnic in sicer 17 evrov za odrasle, 14 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide.

Marpromov avtobus bo za imetnike smučarskih vozovnic brezplačen.

Os sobote naprej bo na Pohorju vozil smučarski avtobus na relaciji Bellevue-Areh. Avtobus bo za imetnike smučarskih vozovnic brezplačen. Vozni red tega avtobusa bo objavljen na Marpromovi spletni strani.

V primeru slabega vremena sobotna zabava na terasi Koče odpade.

Čeprav so bila s snežnimi topovi zasnežena tako smučišča na Mariborskem Pohorju in Arehu, kot tudi proge Pisker in Cojzerica, bodo sobotna smučišča odvisna od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje v prihodnjih dneh. Sobotna zabava ob slabem vremenu odpade.