Maribor

Gasilci Gasilske brigade Maribor so v teh dneh prevzeli novo terensko vozilo, ki bo namenjeno za reševanje ob prometnih nesrečah in drugim tehničnim intervencijam.

Uredništvo1 teden

»Speča princeska se je končno pričela prebujati iz sna,« nam je dejal investitor Galerija Gosposka d.o.o., ki o konkretnih vsebinah še ne želi govoriti.

Tea Tošić Golob1 teden

Zaradi gradbenih in strojnih del bo zaprta Pionirska knjižnica v Novi vasi, in sicer od ponedeljka, 6. julija 2020 pa vse do torka, 14. julija 2020. V času njihovega zaprtja omogočajo vračanje gradiva v sosednji Knjižnici Nova vas, v tem času pa bodo ustavljene tudi zamudnine, opominov pa ne bodo sprožali.

Uredništvo1 teden

V nedeljo, 5. julija se bo zgodila glasbena pravljica z naslovom Mali plac v okviru sklopa prireditev Art kampa. Glasbena predstava temelji na slikanici z naslovom Pot močvirskih škratov na Mali plac, avtorja Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna.

Veronika Pirman1 teden

Ponekod bodo izklopi električnega omrežja krajši, drugje bo trajalo več ur. Izklopi so nujni zaradi menjav drogov, rekonstrukcij nizkonapetostnega omrežja, montaž priključkov in drugih vzdrževalnih del.

Uredništvo1 teden

Testiranih je bilo 83 zaposlenih, od tega jih je bilo 76 negativnih na novi koronavirus. Zaradi situacije so bili primorani prilagoditi režim dela na terenu v predbolnišnični enoti nujne medicinske pomoči.

Uredništvo1 teden

Na današnji konferenci pred SNG Maribor so predstavili program 55. Festivala Borštnikovo srečanje, ki bo potekalo med 12. in 25. oktobrom 2020. Organizatorji so optimistični. Po predvidevanjih organizatorjev naj bi na letošnjem festivalu izvedli preko 110 gledaliških uprizoritev.

Veronika Pirman1 teden

Močan ponedeljkov veter je v Maribori na parkiriščih polomil nekaj vej. Tako se je ponovno pokazala potencialna nevarnost za ljudi, ki se v času neurja zadržujejo na parkirnih mestih.

Uredništvo1 teden

S številnimi vsebinami Art kamp čez poletje vabi k druženju in ustvarjanju. Da pa ustvarjalne delavnice potekajo, je potreben material za ustvarjanje.

Uredništvo1 teden

Danes je vodenje mariborskega zavoda za zaposlovanje prevzel Bernard Memon. Mariborski mestni svetnik in prvak mariborske Nove Slovenije bo danes prevzel posle Mirjane Zgaga. Kljub prevzemu novega položaja, pa bo nadaljeval tudi svoj mandat mestnega svetnika.

Veronika Pirman1 teden

Direktor Mariborskega vodovoda na letni skupščini ni prejel razrešnice. Med njim in županom MO Maribor naj bi prišlo do kratkega stika pri viziji holdinga v ustanavljanju.

Uredništvo1 teden