Maribor

Prvi del posveta bo namenjen pravilom izvajanja čezmejnih storitev, izvoza blaga ter ustanavljanju podružnic v Sloveniji in Avstriji, ob tem pa bodo predstavili tudi navodila za poslovanje podjetij ob trenutnih razmerah zaradi pandemije.

Uredništvo6 dni

Od ponedeljka je v UKC Maribor hospitaliziran le še en pacient. Omenjeni še potrebuje intenzivno zdravljenje.

Uredništvo6 dni

Ravnateljica Waldorfskega vrtca Viktorija Kovačič je precej zaskrbljena nad precejšnjim upadom obiska zaradi korona krize, obenem pa od države zasebni vrtci niso dobili še centa. Zaskrbljeni so, kako bodo sploh preživeli, ob tem pa s prstom kažejo na uradnike, ki delajo velike napake, zanje pa niso sankcionirani.

Vanja Čiček6 dni

Na Univerzi v Mariboru je danes potekala 9. redna seja Senata UM. Senatorke in senatorji so obravnavali izhodišča za določitev vsebin Razvojnega stebra financiranja za obdobje 2021-2024, ki bodo podlaga za pogajanje vodstva UM z MIZŠ o financiranju UM za obdobje od leta 2021 do leta 2024.

Uredništvo6 dni

V juniju bo Andragoški zavod Maribor predvidoma začel izvajanje več izobraževalnih programov, ki so za odrasle s stalnim bivališčem v Mestni občini Maribor brezplačni. Izobraževanje financira Mestna občina Maribor kot del Letnega programa izobraževanja odraslih v MOM za leto 2020.

Uredništvo7 dni

Danes so v Mariboru odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

Uredništvo7 dni

Kako zdravi smo v Mariboru, Dupleku, Šentilju in ostalih okoliških občinah? Najnovejši podatki kažejo, da je zdravje Slovencev vedno boljše, saj se beleži vse manj primerov astme pri mladih, dodeljuje pa se tudi manj zdravil za povišan krvni tlak in duševne težave. Vseeno pa problematika rakavih obolenj, sladkorne bolezni in vožnje pod vplivom alkohola ostaja …

Jerneja Potočnik7 dni

Najti popolnega frizerja, ki prisluhne našim željam in iz nas vsaj za nekaj časa ustvari pravo zvezdo, z lasmi, ki bi jih zavidal vsak, je lahko pravi podvig. A ne, če se podamo v osrčje Pobrežja, kjer bodo za nas poskrbele spretne frizerke Modnega frizerstva Weis. Naj si zaželimo trajnih kodrov ali zgolj reševanja naših konic, strokovnjakinje bodo poskrbele za vse. Z bleščečimi lasmi pa si lahko privoščimo še masažo, podaljševanje trepalnic in manikuro …

Oglasno Sporočilo7 dni

Mariborski mestni svetniki so na sinočnji seji, ki se je zavlekla krepko čez polnoč, potrdili novo ceno komunalne storitve ravnanja z blatom iz centralne čistilne naprave, po kateri se bodo položnice občanov z junijem povišale za več kot trikrat. Dejstvo je namreč, da zaenkrat ni druge realne rešitve.

Uredništvo7 dni

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je eden izmed največjih slovenskih ponudnikov nepremičnin različnih vrst. Tudi v Mariboru prodajajo kar nekaj zanimivih nepremičnin, med drugim stavbno zemljišče ob Puhovi, kompleksa nekdanjih tovarn Vesna in MTT v Melju, stavbo nekdanje Probanke in nedokončan Centrum.

Andreja Bjelan7 dni

Prvi korak občine je zaprtje stolpa, saj ta zaradi svoje dotrajanosti predstavlja potencialno nevarnost za uporabnike. Lastništvo zemljiškoknjižno še ni urejeno.

Tea Tošić Golob7 dni