Maribor

Danes so se pred centralnim laboratorijem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca na Sodni ulici vile dolge kolone. Iz zdravstvenega doma pojasnijo, da se pacienti ne držijo navodil. Ponovno pozivajo, da se držijo abecednega vrstnega reda naročanja.

Tea Tošić Golob4 dnevi

Ob dnevu Rudolfa Maistra je Mariborčane nagovoril župan Saša Arsenovič. Njegov nagovor si lahko pogledate v videoposnetku.

Uredništvo4 dnevi

Letos bo prihod dedka Mraza virtualen, nato bodo sledili sprevodi po ulicah. Dedek Mraz bo tako pozdravljal otroke na oknih, balkonih, ustavil se bo pred domi starostnikov. “Drugače, a naredili bomo vse, da popestrimo te praznike,” nam je dejala Maja Marinček Kanop.

Tea Tošić Golob4 dnevi

Društvo Humanitarček je skupaj z Anito Šumer pripravilo paketek – Rudl za Vide. Gre za drožni nastavek v pol suhi obliki. Z nakupom prispevate sredstva za tople obroke starostnikov.

Uredništvo4 dnevi

Med 23. in 27. novembrom bodo dijaki iz vse Slovenije obiskali virtualni karierni sejem poklicev in izobraževanja. V virtualnem sejemskem prostoru se jim bo predstavilo 24 podjetij iz 22 gospodarskih panog. V Kariernem kažipotu za mlade bodo preko video vsebin, svetovanj in gradiv pridobili koristne informacije o aktualnih in perspektivnih poklicih.

Damjan Veršič4 dnevi

»Veni je gneča, stojimo v 30-metrski koloni. 80-letne gospe čakajo po eno uro in več. Jaz bom že počakal, kaj pa ubogi starejši ljudje?« se sprašuje bralec Nino. Na Pošti Slovenije se situacije zavedajo in si želijo razbremeniti čakajoče pred poštami.

Tea Tošić Golob4 dnevi

Kateri so najbolj in kateri najmanj udobni »zici« prizorišč v Mariboru? Klasika vseh klasik vemo, kje je: one klopi v dvorani Tabor. Ijuuu. Saj se še spomnite, kako nobel so bili prvi dvojčki v Udarniku, pa zvezdice na stropu? Ali pa ko se je košarkar zicnil ravno pred tabo v unionski. Uf! In kako v Ljudskem vrtu ugotavljamo, da sčasoma kolektivno »kipnemo«.

Jaša Lorenčič5 dni

Prva liga si ne zasluži, da je z zamujanjem tekem oziroma preklapljanjem na Televiziji Slovenija zgolj stiščana med zimske športe. Ko Jan Mlakar dobi tekmo sam s sabo, jo dobijo tudi vijoličasti. Kako razumeti boljše napadalne kot obrambne predstave Špira Peričića? In kaj, če je to, kar smo videli na zadnjih treh tekmah, že sto odstotkov?  

Jaša Lorenčič5 dni

V 99. letu starosti je umrl upokojeni škof Jože Smej. Za mariborskega pomožnega škofa je bil imenovan 25. aprila 1983, posvečen pa 23. maja istega leta. 18. junija 2009 se je upokojil.

Uredništvo5 dni

Posebna akcija: »Če pokličete zdaj, lahko rogljiček brez maske v sosednji občini in brez dovolilnice ter po 21. uri pojeste za 1.600 evrov. Če maš zimske gume, seveda. Če ne, bo pa dva tisoč evrov!« Skoraj 6.000 ogledov je v manj kot pol ure v živo iz Narodnega doma nabral Tadej Toš, ki si zdaj pravi »samo klovn v karanteni«. V kratkih smejalnih blitzih bo nastopil še naslednje tri sobote. Ogleda za nazaj, pozor, ni.

Jaša Lorenčič5 dni

Trgovina se bo od drugih bistveno razlikovala predvsem po infrastrukturnih značilnostih, sicer pa bo novi Lidl nudil zaposlitev več kot ducatu ljudi.

Sara Jagodič5 dni