Maribor

Učinek podaljšanja plačila parkirnine v beli coni: v januarju za sedem odstotkov več prihodkov od parkirnin kot v decembru. Največ obvestil običajno izdanih v ponedeljek in sredo.

Jaša Lorenčič4 dnevi

Streliška cesta je bila nekaj časa zaprta, a je od včeraj spet prevozna za ves promet.

Uredništvo5 dni

Maribora brez umetnosti si skorajda ne moremo predstavljati. Morda je sicer ne opazimo na vsakem koraku, a brez številnih umetnic in umetnikov, ki se vsakodnevno v naše mesto trudijo vnesti nekaj več, bi bil Maribor povsem drugačen. Pomembno vlogo imajo tako tudi mariborske šole umetnosti, risanja in slikanja …

Jerneja Potočnik5 dni

V treh mesecih je drsališče na Trgu svobode privabilo izredno veliko ljubiteljev drsanja. Zadnjič je obratovalo včeraj.

Tea Tošić Golob5 dni

Svet za starejše z izkušnjami in znanjem starejših generacij lahko pomagal pri reševanju aktualnih razvojnih vprašanj mesta, zlasti na področju zdravstva, sociale, dolgotrajne oskrbe, urejanja bivanjskih pogojev starejših.

Uredništvo5 dni

Danes ob 20.15 bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru nogometni derbi 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Olimpijo.

Uredništvo5 dni

V Mariboru je včeraj potekala javna tribuna o vprašanju celovite oskrbe starejših na kateri so opozorili, da bo na tem področju prišlo do privatizacije, v kolikor ne bo neprofitno odgovorila država.

Uredništvo6 dni

Na konferenci bo govora o najbolj perečih problemih družbe, oziroma o študijskih programih, ki jih nudi Alma Mater in lahko zapolnijo najbolj deficitarne poklice. Predsednik Alme Mater prof. dr. Ludvik Toplak, je bil jasen, da je potrebno nasloviti tudi problem zaposlovanja diplomantov v Sloveniji, saj slednji v vse večjem številu odhajajo v tujino.

Vanja Čiček6 dni

Že več desetletij je jasno, da omenjeno odlagališče, ne ustreza sodobnim standardom ravnanja z odpadki. Krajani so podajali številne pritožbe, stekli so številni sestanki, a rešitev danes še vedno ni.

Tea Tošić Golob7 dni

Občani so se na spremembe hitro privabili, na Snagi bodo izvedli nadzor nad vsebino rumenih vrečk, saj si želijo, da bi ljudje zbirali res le odpadno embalažo.

Tea Tošić Golob7 dni

Na današnji šesturni seji Mestnega sveta MOM so svetniki složno zedinili, da sprejmejo nov rebalans proračuna za leto 2020. To pomeni nove zadolžitve, pa tudi višje stroške za občane.

Uredništvo1 teden