Maribor

Trenutno je v UKC Maribor zaradi covid-19 sprejetih 30 oseb, od tega jih je šest intubiranih na respiratorju.

Uredništvo3 dnevi

Labodji par, ki na tem območju gnezdi že nekaj let, je tudi letos ostal brez vseh jajc. Podobno kot lani, jima je nekdo odnesel vseh pet jajc in jih razbil na bližnjem pločniku.

Uredništvo3 dnevi

Kopališče Mariborski otok je pridobilo soglasje državne direkcije za vode za uporabo podtalnice za nadaljnjih pet let. Seveda pa ostaja nejasno, če bo kopališče poleti sploh odprto zaradi epidemičnega stanja v Sloveniji.

Uredništvo3 dnevi

Telekom Slovenije bo glavnima bolnišnicama v državi, UKC Maribor in Ljubljana, podaril skupno 40.000 evrov za nakup nujno potrebne opreme v boju proti koronavirusu.

Uredništvo3 dnevi

Kak mesec nazaj smo lahko opazovali starše, ki so svoje otroke spremljali na informativnih dnevih, s podaljšanim rokom vpisa na fakultete pa bodo številni namesto svojih otrok odločili, kam naprej. Kdo so starši – helikopterji, znani po vzkliku »Moj otrok si zasluži petko!« in kakšne otroke vzgojijo? O pretirano zaščitniških starših v Mariboru tudi z učiteljico in profesorico.

Jerneja Potočnik3 dnevi

Mlada Mariborčanka se je zaradi zobobola odpravila v dežurno zobozdravstveno ambulanto v Mariboru. Preko telefona so jo dan prej ob opisu stanja naročili za naslednji dan ob 9. uri. Ugotavlja, da so zobozdravniki precej pod stresom, da zmanjkuje materialov, obenem pa zunaj še vedno stojijo pacienti, ki sploh niso naročeni.

Vanja Čiček3 dnevi

Zavetišče je trenutno zaprto za obiskovalce, a za živali je dobro poskrbljeno. Za vsako žival, ki ne bo več mogla bivati pri lastniku, bo ob sprejemu v zavetišče veljalo, da ostane določen čas v karanteni.

Andreja Bjelan3 dnevi

Zaradi hitrega naraščanja okuženih v UKC Maribor so aktivirali fazo 5, kar pomeni, da so ustavili delo v vseh ambulantah in odpovedali operacije.

Uredništvo4 dnevi

Priznani mariborski fotograf, človek z velikim č ter strasten ljubitelj motorjev. Razkrivamo pogled na umetnost iz oči mojstra fotografije.

Anita Grgić4 dnevi

Od marca do maja 2020 bodo za gospodinjstva in male poslovne kupce znižala cene elektrike za 5 odstotkov in cene zemeljskega plina za 30 odstotkov ter pripisala 500 točk v lojalnosti program Moj Plus.

Uredništvo5 dni

Preostale paciente naprošajo, da ne obiskujejo zdravstvene ustanove, razen v primeru nujnih zdravstvenih storitev.

Uredništvo5 dni