Maribor

Upravna enota Maribor, ki se ji je nedavno obljubljalo selitev, trenutno posluje v koronavirusnih pogojih, hkrati pa se sooča še s prostorsko stisko. Pred občinsko stavbo je tako mogoče vsak dan videti Mariborčane, ki potrpežljivo čakajo v vrsti …

Jerneja Potočnik3 dnevi

Ponekod bodo izklopi električnega omrežja krajši, drugje bo trajalo več ur. Izklopi so nujni zaradi menjav drogov, rekonstrukcij nizkonapetostnega omrežja, montaž priključkov in drugih vzdrževalnih del.

Uredništvo3 dnevi

Odlok določa prioritetno rabo energentov za ogrevanje na območju Mestne občine Maribor v obliki vrstnega reda rabe energentov za ogrevanje stavb, pripravo sanitarne tople vode in proizvodnjo toplote v delovnih procesih končnih uporabnikov energije.

Andreja Bjelan3 dnevi

Po zakonu o pravilih cestnega prometa enosledna motorna vozila (mopedi, skuterji …) ne smejo zapeljati na območje za pešce, vseeno pa redarji in policisti dnevno obravnavajo več tovrstnih kršitev. Prepoved najpogosteje kršijo mladoletni vozniki mopedov in skuterjev – vozil, katerih določena hitrost ne presega 25 kilometrov na uro.

Uredništvo3 dnevi

V noči na ponedeljek so po navedbah Agencije RS za okolje ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Danes reke sicer počasi upadajo, a ob nevihtah lahko predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke.

Uredništvo4 dnevi

V Mariboru so včeraj pričeli snemati novo domačo nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka, ki bo na spored TV Slovenija prišla prihodnje leto. Napete detektivske zgodbe se dogajajo prav v Mariboru, nadaljevanka pa nastaja po romanih Avgusta Demšarja.

Uredništvo4 dnevi

V Mariboru so bile izvedene številne sanacije pločnikov in cestišč. Preverite katere se bodo do konca letošnjega leta še sanirale.

Tea Tošić Golob4 dnevi

V mariborskem zdravstvenem domu so po pritožbah bolnikov zaradi težav pri naročanju in vzpostavitvi kontakta z ambulanto izbranega osebnega zdravnika ponovno vzpostavili enotno klicno točko. Obenem so objavili jasna navodila, kako je mogoče na najhitrejši in najlažji način vzpostaviti stik z njimi ter dobiti ustrezno zdravniško obravnavo.

Uredništvo4 dnevi

Mariborska tržnica tudi danes, v nedeljo vabi vse, ki si želijo domačih dobrot, sveže zelenjave in sadja z okoliških kmetij, da jo obiščejo na Vodnikovem trgu.

Uredništvo4 dnevi

Po natanko tednu dni so v Mariboru znova potrdili novo okužbo z novim koronavirusom.

Uredništvo5 dni

Dravsko nabrežje v prihodnjih letih čakajo korenite spremembe, ki bodo v središče Maribora vnesle več dogajanja. Najnovejši načrti tako predvidevajo obrečno promenado ob Mariboxu, za investicijo pa stoji finančna družba KD Group.

Jerneja Potočnik5 dni