Maribor

V društvu UPornik se je oglasila mamica samohranilka z dvema šoloobveznima dekletoma. Vse tri so se čez noč zaradi smrti očeta in moža znašle v hudi finančni stiski.

Uredništvo3 dnevi

Na današnji seji mariborskega mestnega sveta bo govora tudi o menjavi direktorice Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada, novem občinskem časopisu in vnovičnih spremembah v režimu parkiranja.

Uredništvo3 dnevi

Doslej najobsežnejši program tega osrednjega gledališkega festivala v Sloveniji med drugim prinaša v dveh tednih 42 gledaliških uprizoritev iz Slovenije in tujine.

Uredništvo3 dnevi

Otvoritev se je nekoliko zavlekla zaradi pridobivanja potrebnih dovoljenj, sicer pa je tudi hotel Videc na Mariborskem Pohorju že pripravljen na prve goste.

Uredništvo4 dnevi

Ekipa zadruge Rajzefiber je razvila zanimiv potep po tem skrivnostnem podzemnem svetu, ki še po več desetletjih buri domišljijo Mariborčanov in Mariborčank.

Uredništvo4 dnevi

14. oktobra prihaja v Maribor priznan duhovnik Pater Karl Gržan, ki je znan predvsem po delu z odvisniki, napisal pa je tudi 30 knjig. V Mariboru bo vodil brezplačno predavanje z naslovom O tistem smehu – ironiji, ki osvobaja.

Uredništvo3 tedni

Šestindvajsetletni Luka Kralj se je z gojenjem gliv pričel ukvarjati nekaj let nazaj. Pravi, da je bil sprva fasciniran nad recikliranjem, nato pa je ugotovil, da za reciklažo zna najbolje poskrbeti narava sama. Prav zato se je navdušil nad gobami. Pravi, da so glive neraziskan ocean sposobnosti in temelj življenja ter narave.

Uredništvo5 dni

Danes bo v Mariboru in okolici ves dan jasno in sončno vreme. Temperature se bodo povzpele do 20 stopinj Celzija.

Uredništvo5 dni

Upravljalci ogrevalnih sistemov v Mariboru prižgejo »zeleno luč« za pričetek kurilne sezone, ko je temperature več dni ob 21. uri zvečer manjša ali enaka 12 stopinjam Celzija.

Gabrijel Toplak6 dni

Organizacija Green Destinations s sedežem na Nizozemskem je tudi letos razglasila 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu, med njimi je kar 31 slovenskih, med drugim tudi Maribor.

Uredništvo5 dni

Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji bodo od danes do 20. oktobra odprle vrata za gurmanske navdušence v jesenskem tednu restavracij, med njimi je tudi osem mariborskih restavracij.

Uredništvo6 dni