Maribor

Od ponedeljka, 1. junija 2020 se odpirajo enote Mariborske knjižnice po rednem delovnem času. Obiskovalcem bo tako ponovno omogočen prost dostop do knjižnih polic in samostojno izbiro gradiva. Urnik odprtosti je objavljen na spletni strani knjižnice.

Uredništvo3 dnevi

Družba Pomgrad d.d. je skupaj s partnerskim izvajalcem podjetjem Strabag d.o.o. 18. maja 2020 pričela z izvajanjem del za izgradnjo podaljška Ceste proletarskih brigad. Dela v vrednosti slabih 11,5 milijonov EUR bodo v skladu s pogodbenim rokom zaključena predvidoma v roku 600 dni, so sporočili z občine.

Uredništvo3 dnevi

Po dobrih dveh mesecih so se lahko včeraj v Maribox prvič ponovno vrnili ljubitelji filma. Kot so povedali obiskovalci, so se z veseljem vrnili v kino, všeč so jim prenovljena kavarna in dvorane, z veseljem pa čakajo, da bodo kmalu lahko ob filmu hrustali še pokovko. 

Uredništvo3 dnevi

Za izgradnjo nove brvi, ki bo pri Glavnem mostu na nivoju nabrežja reke Drave povezovala mestno središče z desnim bregom, je bilo pred kratkim pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. Graditi bi jo naj začeli že prihodnje leto.

Uredništvo4 dnevi

Marprom uvaja razširjene vozne rede z večjo frekvenco voženj avtobusov, a še vedno prilagojene glede na omejitve zaradi covid-19. S prehodom na nove vozne rede želijo zadostiti potrebam potnikov (zlasti šolarjev in delavcev) po pogostejših vožnjah avtobusov in večjem časovnem obsegu voženj na določenih linijah.

Uredništvo4 dnevi

Proračunski sklad bo predstavljal trajno osnovo za pomoč in spodbujanje razvoja na območju Mestne občine Maribor, tudi po prenehanju epidemije.

Uredništvo4 dnevi

Minilo je 28 dni, ko med prebivalci Maribora ni bilo potrjene nove okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Uredništvo5 dni

Preverili smo, kako kaže brezplačnemu Časopisu za prijazen Maribor, ki ga je jeseni ustanovila Mestna občina Maribor

Jaša Lorenčič5 dni

V Mariboru se lahko odžejamo na kar 56 pitnikih, a letos jih zaradi trenutne situacije s koronavirusom, ne bo. Mariborski vodovod pa bo tudi letos postavil pršilnik s pitno vodo na Trgu svobode.

Tea Tošić Golob5 dni

Vstopna točka bo delovala do konca meseca maja, vendar bo še v bodoče veljal določen protokol za obravnavo pacienta.

Tea Tošić Golob5 dni

Rokometni klub Maribor Branik je dobil novega trenerja Sinišo Markota, ki je nazadnje treniral avstrijski Ferlach oziroma Borovlje. Markota je sicer stari znanec slovenskih rokometnih igrišč.

Uredništvo5 dni