Maribor / Stran 2

Podjetje namerava v kratkem najeti 1,6 milijonski likvidnostni kredit, primestnim občinam, kjer opravljajo koncesijo, pa so že poslali elaborate za skoraj 40 odstotno podražitev odvoza odpadkov.

Uredništvo5 dni

Objavljamo popravek prispevka: Priljubljen lokal v centru zbira šolske potrebščine : V zameno gratis koktajl ali kavica

Uredništvo5 dni

Zaradi poteka gradbenih del na Ljubljanski se predvidoma za mesec dni zapira avtobusno postajališče pri UKC Maribor.

Uredništvo6 dni

Po sodnih počitnicah, ki so se zaključile v začetku tedna in so v ponedeljek že izrekli pogojno kazen nekdanjemu županovemu svetovalcu, so danes na zatožno klop sedli obtoženi trgovine z ljudmi. V petek to še čaka obtoženo umora svoje matere.

Gabrijel Toplak6 dni

Veste, kaj se dogaja, ko v življenjski nevarnosti kličete na 112? Na vaš klic se ne odzove le reševalno vozilo, pozivnik na pomoč k vam pošlje tudi najbližjega prvega posredovalca. Kdo so prvi posredovalci in kaj počnejo? Jih država zaradi pomanjkanja enot nujne medicinske pomoči izkorišča? Pa mariborski prvi posredovalci, obstajajo?

Jerneja Potočnik7 dni

Odstranjevanje cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice je končano, sledi še postaja v Pesnici.

Uredništvo6 dni

Mariborska finalista se bosta septembra pomerila na četrtem državnem prvenstvu v slamovski poeziji v Ljubljani, kjer se bosta borila za naslov državnega prvaka. Organizatorji pa pred slovitim bojem pripravljajo še marsikaj …

Jerneja Potočnik7 dni

Z zaključkom poletja bo na Pohorju že dišalo po snegu, zagreti smučarji pa bodo lahko v zadnjem avgustovskem vikendu ugodneje kupili vozovnice.

Uredništvo7 dni

Če je mnogokrat govora o nezaposljivosti in brezposelnosti študentov, nekatere slovenske institucije dokazujejo nasprotno. Ena od teh je Alma Mater Europaea, ki ima svoje prostore tudi v Mariboru in ki s svojimi izobraževalnimi programi viša (pre)nizko število fizioterapevtov in delavcev v zdravstveni negi. A ti raje odhajajo v Avstrijo.

Jerneja Potočnik7 dni

Videospot za pesem Come to me sta snemala v italijanskem srednjeveškem mestecu Castel del Monte.

Uredništvo7 dni

Zaradi suma, da je izdala lažno zdravniško spričevalo in s tem predsedniku delovnega sodišča Stanku Omerzuju pomagala pri izmikanju iz sojenja, je mariborsko sodišče zoper njo sprožilo predkazenski postopek.

Uredništvo7 dni