Maribor

Tone Vogrinec predlaga progo Jonatan, ki poteka vzporedno s pohorsko vzpenjačo. Cilj je malce nižje od Trikotne jase, tako da je proga večinoma nad to mejo sneženja. Tako bi tekmovalni smučarji dobili tudi svojo telovadnico.

Uredništvo2 dneva

Maribor kot zadnji začel priprave. Športni direktor Oliver Bogatinov ima že zdaj veliko dela v pestrem letu. Reneju Miheliču pogodbe ni podaljšal, ker je pozicija zapolnjena. Alexandru Cretu ni prišel na trening, ker čaka na prestop, govorice tudi o Kenanu Piriću. Mauro Camoranesi moštva še ne vodi, ker je bil v stiku z okuženo osebo, sam ima dva negativna izvida na koronavirus. Štiri močne tekme v Turčiji, nadaljevanje prvenstva v Domžalah 10. februarja.

Jaša Lorenčič3 dnevi

Na železniški postaji Tezno v Mariboru je včeraj vlak, kljub opozorilom z zvočnimi signali, trčil v eno od dveh mladoletnic, ki sta se fotografirali med tiri. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla.

Uredništvo3 dnevi

Na Teznem dopoldne prišlo do prometne nesreče.

Uredništvo3 dnevi

Najdaljša hospitalizacija z ventiliranjem je bila na intenzivni negi UKC Maribor 48 dni, najvišji strošek zdravljenja pacienta s covid-19 pa je presegel 114 tisoč evrov. Številke se sicer od primera do primera razlikujejo, odvisno tudi od pridruženih bolezni pacienta, a v povprečju znaša zdravljenje bolnika na ventilaciji okoli 46 tisoč evrov.

Andreja Bjelan3 dnevi

V mariborskem Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) je trenutno vseh hospitaliziranih covid bolnikov 172. Med njimi je na intenzivnem zdravljenju 45 pacientov. V ponedeljek sta umrla 2 pacienta, skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov pa se je povzpelo že do številke 1137.

Uredništvo4 dnevi

Po Sloveniji se ob prejemu nove pošiljke cepiva proti covidu-19 skladno z nacionalno strategijo začenja cepljenje starejših zunaj domov za starejše. V mariborskem zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca bodo cepljenje začeli že danes, ob 17.00 uri, v Murski Soboti predvidoma v sredo.

Uredništvo4 dnevi

Konec decembra se je v Sloveniji pričelo množično cepljenje proti koronavirusu. Najprej so cepili stanovalce in zaposlene v domovih za starejše, ki covida-19 še niso preboleli in so v cepljenje privolili. Zanimanje med zaposlenimi je sicer dokaj majhno, med stanovalci pa veliko, o stranskih učinkih pa naši sogovorniki zaenkrat ne poročajo.

Andreja Bjelan4 dnevi

Na mariborski občini napovedujejo dodatna sredstva za nabavo novih igral ter vzpostavitev novih otroških igrišč na različnih koncih mesta, in sicer v Pekrah, Limbušu, Kamnici in MČ Koroška vrata.

Andreja Bjelan4 dnevi

Gre za energetsko obarvana igrala, na katerih se lahko otroci učijo, kako lahko prav vsi proizvajamo energijo – v tem primeru z guganjem.

Uredništvo5 dni

Brezplačno testiranje je namenjeno vsem občanom, ki nimajo bolezenskih znakov, ki bi kazali na morebitno okužbo s Covid-19.

Uredništvo5 dni