Četudi je pred časom 6 občin nasprotovalo izvolitvi Damijana Škirnjarja v nadzorni svet Mariborskega vodovoda, je sedaj prevzel celo predsedstvo tega organa. Spomnimo, Škrinjar je trenutno tudi začasni direktor podjetja Snaga.

Pred nekaj tedni smo poročali, da je Mariborski vodovod na izredni skupščini kljub nasprotnemu predlogu šestih občin iz upravne enote Lenart dobil nove nadzornike. Namesto Simona ŠtrancarjaLeonide Polajnar in Matjaža Mihelaka so delo občinskega komunalnega podjetja, po poročanju Večera, po novem nadzirali Matjaž Štandeker, koalicijska mestna svetnica Melita Petelin in Damijan Škrinjar, predsednik nadzornega sveta Snage in od tega tedna tudi njen začasni direktor.

Več občin nasprotovalo izvolitvi Škrinjarja

Potrditev slednjega je bila sicer pod vprašajem, dodajajo, saj so občine Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica in Sveti Jurij podale nasprotni predlog ter namesto Škrinjarja za nadzornika predlagale Vita Kranerja, direktorja občinske uprave občine Cerkvenjak. Po naših informacijah pa je bil včeraj Damijan Škrinjar izvoljen za predsednika nadzornega sveta Mariborskega vodovoda.

Burnač se ni strinjal z odločitvijo skupšine

Z odločitvijo skupščine tedaj ni bil zadovoljen direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač, ki meni, da gre za precedens v upravljanju nadzornih svetov v Sloveniji. »Po informacijah Združenja nadzornikov se namreč še ni zgodilo, da bi nekdo, ki je bil predčasno odpoklican iz nadzornega sveta, potem čez čas ponovno bil imenovan za člana nadzornega sveta. Je pa res, da lahko mariborska občina, kot največji lastnik, izglasuje vse, kar želi,« jim je po zamenjavi nadzornikov povedal Burnač.

Škrinjar opozarjal, da je denar odtekal neupravičeno in nezakonito

Škrinjarja, ki je bil v družbi nadzornik že med letoma 2013 in 2016, si direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač namreč nikakor ni želel za nadzornika. Ravno Škrinjar je, kot poroča Večer, takrat opozarjal, da iz podjetja denar odteka neupravičeno in nezakonito, predvsem na račun bistveno večjih donacij in sponzorstev, kot je bilo predvideno z letnim planom, delo Burnača pa da je škodljivo za to javno podjetje.

Ekipa župana Andreja Fištravca pa je nato namesto Burnača zamenjala prav Škrinjarja. Ta je po ponovnem imenovanju dejal za Večer: »Smernice ostajajo enake, kot smo jih začrtali že v Snagi. Želimo, da dobra podjetja še naprej poslujejo dobro, tam, kjer je treba kaj popraviti, pa bomo to naredili v dobro vseh njihovih uporabnikov.«