Samoorganizirane četrtne skupnosti (SČS) bodo danes, v torek, 10. 9., prvič po poletni pavzi pričele zborovati v Radvanju in Magdaleni. Opozarjajo na potrebo po ohranjanju zelenih površin in progo avtobusa št. 18, ki jim greni življenje.

Samoorganizirane četrtne skupnosti (SČS) bodo danes, v torek, 10. 9., prvič po poletni pavzi pričele zborovati v Radvanju in Magdaleni.
Kakor pišejo na strani Iniciative Mestni zbor, je SČS Magdalena pred poletjem prejela precej površen odgovor MOM na strokovno razdelan dopis prebivalcev, stanujočih v območju med Jezdarsko, Žitno, Žolgarjevo in Betnavsko, v katerem so opozorili na potrebo po ohranjaju zelene površine na trenutni lokaciji zapuščenega gradbišča, ki je v lasti DUTB.

Proga avtobusa št. 18 starejšim greni življenje

Zagotovo se bo tema nadaljevala tudi na prihajajočem zboru, prav tako pa se pričakuje, da bodo udeleženci povzeli svoje ugotovitve ob gradnji podvoza pod Ljubljansko ulico.

“Zboristi SČS Radvanje bodo vztrajno nadaljevali z debato o problematičnosti nove proge avtobusa številka 18, ki predvsem starejšim prebivalcem Radvanja in Peker precej greni življenje.”

Dva avtobusa se v ulici sploh ne moreta srečati

Kot smo izpostavili že pred tremi meseci, ko je Rajko Kotnik, predsednik sveta MČ Radvanje izpostavil problem trase avtobusne linije št. 18. »Ključni problem je avtobusna linija številka 18 Pekre, ki pelje po Radvanjskih ulicah. Trasa je nesprejemljiva. To so premestili, ko so obnavljali Lackovo cesto, ki je povezava med Radvanjem in Pekrami. Bilo je rečeno, da bo za čas obnove, trasa speljana drugje, kar nam je bilo jasno in sprejemljivo,« nam je pojasnil Kotnik.

Konec lanskega leta je bila obnova zaključena, vendar je kljub temu avtobusna linija ostala na istem mestu kot v času del. »Težava je tudi, saj avtobus zavije v ulico Ob Ribniku, ki je tako ozka, da se praktično dva avtobusa ne morata križati. Traso so spremenili tudi v samem centru mesta, le-ta sedaj ne pelje do glavne avtobusne postaje, zato so potniki primorani prestopati.«

Samoorganiziranje ta teden:

Torek, 10. 9. 2019
– SČS Magdalena ob 18.00; MISC INFOPEKA, Ob železnici 16
– SČS Radvanje ob 18.00; MČ Radvanje, Lackova 43

Sreda, 11. 9. 2019
– SČS Tabor ob 18.00; MČ Tabor, Metelkova 63

Četrtek, 12. 9. 2019
– SČS Center in Ivan Cankar ob 18.00; Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16
– SČS Koroška vrata ob 18.00; OŠ Prežihovega Voranca Maribor, Gosposvetska cesta 10
– SČS Studenci ob 18.00; MČ Studenci, Erjavčeva 43