Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko vsako leto ponuja pestro paleto dejavnosti za osnovnošolce in srednješolce, na počitniško akademijo s poučnimi delavnicami pa vabi tudi letos.

Foto: arhiv FERI

Za varno, poučno in zabavno uporabo digitalnih tehnologij med mladimi bodo poskrbeli tudi na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, ki v času poletnih počitnic za osnovnošolce in srednješolce organizira brezplačne delavnice. Računalniški navdušenci bodo lahko zbirali med šestimi delavnicami. »Pripravili smo eno počitniško šolo za osnovnošolce in pet za srednješolce,« povedo na Fakulteti za elektrotehniko računalništvo in informatiko.

Od programiranja za dekleta do srečanja z umetno inteligenco

Tako bodo na voljo programiranje v bločnih in tekstovnih jezikih za osnovne šole, delavnica o sodobnih brezžični komunikacijskih omrežjih, delavnica programiranja za dekleta, delavnica, na kateri se bodo udeleženci ukvarjali z vprašanjem Linuxa v računalništvu, na eni od delavnic se bo z umetno inteligenco razpoznavalo slike, udeleženci pa se bodo lahko preizkusili tudi v razvoju interaktivne spletne aplikacije. Več podrobnosti o poletnem dogajanju na FERI najdete na naslednji povezavi, kjer se nahajajo tudi informacije o prijavah na delavnice.

Program Akademije FERI:

  • Programiranje v bločnih in tekstovnih jezikih za OŠ (24.- 26. avgust)
  • Sodobna brezžična komunikacijska omrežja (27. in 28. avgust)
  • Programiranje za dekleta (24.- 26. avgust)
  • Zakaj Linux v računalništvu? (24.- 26. avgust)
  • Razvoj interaktivne spletne aplikacije (24.- 26. avgust)
  • Z umetno inteligenco razpoznavamo slike (24.- 26. avgust)

Udeleženci se bodo družili vsak dan med 9. in 14. uro, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pa bodo poskrbeli tudi za ves material, prigrizke in kosilo. Število mest je omejeno, zato je prijava na posamezne delavnice obvezna, obrazci za prijavo pa so dostopni na naslednji povezavi.

Fakulteta s posluhom za mlade

FERI že vrsto let pripravlja različne aktivnosti za osnovnošolce in srednješolce: »Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, v okviru Akademije FERI organiziramo kopico dejavnosti za mladino: počitniške šole, sobotne delavnice za srednješolce, naravoslovno-tehniške dneve, soorganiziramo tekmovanja, z veseljem gostimo tudi učitelje, ki jih zanima področje delovanja fakultete. V času počitnic smo za mladino tudi letos pripravili vsebine iz izredno aktualnih tehniških področij v okviru katerih bodo lahko nadgradili svoja znanja iz ter morebiti dobili navdih za izbiro svoje strokovne poti,« še dodaja prodekan za izobraževalno dejavnost, doc. dr. Boštjan Vlaovič, ki povabi na letošnjo Akademijo FERI.