V zadnjih 24 urah so testirali 55 zaposlenih, od tega beležijo tri nove okužbe. Gre za okužbe, ki so nastale v kontaktu med zaposlenimi v kritičnih dneh.

Danes je na novinarski konferenci Aleksander Jus, mag. zdr. nege, pomočnik direktorja za zdravstveno nego Zdravstvenega doma dr. Adolfra Drolca Maribor, predstavil nove podatke povezane z okužbami zdravstvenih delavcev v zadnjih dneh.

Beležijo tri nove okužbe

“V zadnjih 24 urah smo testirali 55 zaposlenih, od tega beležimo tri nove okužbe. Gre za okužbe, ki so nastale v kontaktu med zaposlenimi v kritičnih dneh. Okužen je en zdravnik in dva zdravstvena delavca. Skupno okuženih 11 ljudi kar je 10 odstotkov zaposlenega kadra,” pojasni. Pri pacientih ne beležijo nikakršnih znakov. Delo kot poudarja, poteka nemoteno. Jutri bodo testirali 19 oseb, ki so v samoizolaciji, v ponedeljek bodo znova testirani vsi.

Zdravstveno stanje obolelih je dobro, kažejo le blage znake. “Ne kažejo niti znakov hujše gripe, tako da kažejo znake v obliki izgube okusa, vonja, utrujenosti, ni pa težav z dihanjem in vročinskih stanje, tako da je stanje dobro.”

Primarni izvor še vedno negativen, je pa Jus zavrnil govorice, da naj bi do okužbe prišlo na poroki ali v Črni gori.

Spomnimo..

Pred nekaj dnevi smo poročali, da je v Mariboru okuženih sedem delavcev. Zaposleni, ki so bili v tesnem rizičnem stiku z njimi, so še zmeraj v samoizolaciji. Opravljeni so bili nekateri ponovitveni testi, ki so pokazali nove okužbe.

2. julija je bila potrjena okužba tudi pri zdravstvenem delavcu organizacijske enote Nujna medicinska pomoč ZD Maribor ki je bil na testiranju v torek, 30. 6. 2020 negativen. Včeraj so o novi okužbi poročali tudi iz UKC Maribor, kjer je bil na testiranju pozitiven zdravstveni delavec.