V ponedeljek so svoja vrata odprli tudi nekateri mariborski hoteli. Preverili smo, kateri so že odprti in kako poteka delo v prilagojenih razmerah.

S 1. 6. so se ponovno lahko odprli tudi hoteli. Nekateri so se že odločili za sprejem prvih obiskovalcev, drugi pa še čakajo na odprtje mej s sosednjimi državami, saj glavnino turistov predstavljajo tujci. Pozanimali smo se, kateri so že odprti in kako poteka delo v prilagojenih razmerah.

Zajtrke postrežejo v sobah

Dejan Hojnik iz Hotela City Maribor nam je dejal, da so s ponedeljkom že odprli svoja vrata. Pojasnil je, da se držijo vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

»Prilagodili smo zajtrke, da imamo čim manj stika z gosti. Do nadaljnjega so postreženi v sobi v obliki lunch paketa.« 

»Prilagodili smo zajtrke, da imamo čim manj stika z gosti. Do nadaljnjega so postreženi v sobi v obliki lunch paketa,« je povedal Hojnik. »Včeraj smo že sprejeli prve goste, sicer jih manj, kot smo vajeni, ampak pričakujemo več rezervacij, ko se bo odprla meja z Avstrijo. Nemško govoreči trgi predstavljajo glavnino naših gostov,« je povedal

Hotel Bajt je že odprt, gostov zaenkrat še ni

Martina Bajt iz Hotela Bajt je dejala, da so odprli že včeraj, vendar zaenkrat še nimajo obiskovalcev. »Držimo se priporočil. Zaposleni nosimo maske, razkužujemo mize,« pove. Pripomni, da bo tudi v bodoče slika precej bizarna, saj nimajo novih rezervacij, vendar upa na najboljše.

»Smo pa tudi edini, ki imamo ozonator. Že zdaj imamo vse sobe ozonirane« doda in razloži, da bi po vsakem gostu lahko sobe tudi ozonirali.

»Hud izpad prometa se nadaljuje že od Zlate lisice naprej,« pojasni. Sicer v normalnih razmerah glavnino turistov predstavljajo tujci, veliko je tudi poslovnežev. »Mi lahko naenkrat sprejmemo 56 ljudi. Obratuje pa vsaka druga soba,« pove. »Smo pa tudi edini, ki imamo ozonator. Že zdaj imamo vse sobe ozonirane« doda in razloži, da bi po vsakem gostu lahko sobe tudi ozonirali. »Obroke bomo prinesli k mizi, samopostrežnega bifeja zaenkrat ne bo,« pove Bajtova.

Za medicinskim osebjem so že temeljito sčistili in razkužili

Andrej Gulič iz Hostla Pekarna je povedal, da bodo hostel za obiskovalce odprli v petek. Trenutno pravkar razkužujejo sobe, še posebej skrbno tiste, v katerih so v času epidemije gostili medicinsko osebje. »Smo v fazi velikega čiščenja in razkuževanja prostorov, da se bodo naši gostje tukaj počutili varno,« pove Gulič. »V sobi bo lahko samo ena oseba, gostje morajo vzdrževati varnostno razdaljo, poteka tudi sprotno razkuževanje,« pojasni ob vprašanju, kako bo potekalo delo. Razloži tudi, da bodo ponujali tudi zajtrke, vendar še čakajo na natančnejša navodila. Potrdil pa nam je, da samopostrežnega bifeja zaenkrat ne bo, gostje pa si bodo morali predhodno izbrati, kaj bi želeli naročiti.

Poudari še, da so eni izmed prvih v Sloveniji, ki so vključeni v projekt Adobt a hostel »Preko spleta lahko ljudje zakupijo kupon za naprej, lahko pa tudi donirajo finančna sredstva in tako podprejo sicer enega izmed najbolj prizadetih področij,« za Maribor24 pojasni Andrej Gulič.

 

Hostel Pekarna ima v juniju in juliju že nekaj rezervacij, saj se številni evropski projekti, delavnice in seminarji niso odpovedali, zato v prihajajočih mesecih že pričakujejo goste. Glede prihodnosti je optimističen: »Morda se bo kaj res zamaknilo v jesen (če ne bo drugega vala), vendar pa upamo na najboljše.« Poudari še, da so eni izmed prvih v Sloveniji, ki so vključeni v projekt Adobt a hostel »Preko spleta lahko ljudje zakupijo kupon za naprej, lahko pa tudi donirajo finančna sredstva in tako podprejo sicer enega izmed najbolj prizadetih področij,« za Maribor24 pojasni Andrej Gulič.

Tudi s Hotela Bau so nam sporočili, da od ponedeljka naprej že obratujejo.

Milan Ferk, direktor Hotela Arena, nam je povedal, da zaenkrat ostajajo zaprti. Prav tako do nadaljnjega ostaja zaprt Hotel Habakuk.